You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > 15 арт – идеи за Великден: Как да украсим ефектно яйцата

15 арт – идеи за Великден: Как да украсим ефектно яйцата

Направете тазгодишния Великден различен с нетрадиционни арт-идеи

За Великден изненадайте семейството и гостите си не само с традиционно боядисаните яйца, а и с малки произведения на изкуството. От woman-onthe-top.net съветват да потърсите арт-идеи и вдъхновение в мрежата, за да направите този специален ден – незабравим празник:

1. Великденски яйца с ефект „деграде” – прави се изключително просто. Просто подреждате яйцата в тяхната картонена поставка с по-тъпия край нагоре и започвате да ги пръскате със специален цветен спрей.
Easter-Eggs-15
2. Боядисване на великденски яйца с…боички- Използват се стандартни акрилни бои във всеки цвят. Държите с едната ръка, а със свободната рисувате линии на яйцата с помощта на четка. При желание може да украсите с маркер. Маркерите могат да бъдат използвани ако се желае.
Easter-Eggs-2
3. „Нетоксични” великденски яйца – правят се с тебешир или специален варовиков маркер. Ще го намерите в книжарниците за художествени материали. Не е токсичен и може да творите на воля.
Easter-Eggs-3
4. Великденски яйца с лепенки – от деца украсяваме боядисаните яйца с шарени картинки. Това е на подобен принцип само че не ползвате готови, а сами си оформяте елементите със стикери от всеки вид.
Easter-Eggs-4
5. Великденски яйца във вино – Естествени оцветители никога не излизат от мода. Можете да използвате всичко, което искате – от куркума и червен пипер до вино и боровинков сок. Необходимо е само да се помни, че непременно трябва да добавим и оцет към водата, в която варите оцветителите и яйцата.
Easter-Eggs-5
6. Добрите стари лепенки – съвременните анимационни герои ще накарат децата ви да участват с ентусиазъм не само при „борбата” с яйцата, но и при подготовката за Великден.
Easter-Eggs-61
7.Златни великденски яйца – Яйцето може да се може да „натопи“ в злато. В острия му край се поставя голямо петно от боя, и след това я оставате да се разтече, за да се разпространи по повърхността.
Easter-Eggs-7
8.Великденски яйца – съзвездия

Нуждаете се от бели яйца, синя боя за яйца и златни и сребърни маркери. Боядисайте яйцата, а след това направете тънки линии, за да изрисувате желаното съзвездие по картинка от нета, например.
Easter-Eggs-8
9. Великденски яйца с шапки – ако сте умели с куките, оплетете миниатюрни шапчици за яйчицата, а оставете на децата да направят очички и усмивки с маркер.
Easter-Eggs-9
10. Великденски яйца в неон – със специален оцветител за храни (консултирайте се в големите търговски вериги!) вашите яйчица ще озарят Великден буквално!
Easter-Eggs-10
11 -12. Великденски яйца в дантела – и това е идея за майсторките на плетивото. Може да ги украсите или с дантела или да я сложите временно – преди да ги потопите в боя. При вторият вариант се получава уникална украса!
Easter-Eggs-11

Easter-Eggs-12
13. Великденски яйца Pantone – пускаме единия край на яйцето в малък контейнер с боя, и след това с маркер изписваме регистрационния номер.
Easter-Eggs-13
14. Още веднъж „деграде” – дори и да обичате един цвят, не значи, че не може да имате шарен Великден. Просто дръжте яйцата с различна продължителност в боите – 30 секунди, минута, минута и половина, две…Получавате 50 нюанса Великден!
Easter-Eggs-14
15. Великденски човечета – с подходяща поставка, шапчица и изрисувана емоция вашите великденски яйца ще оживеят!
Easter-Eggs-16

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!