You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > 29 февруари: Интересни факти за „несъществуващия” ден

29 февруари: Интересни факти за „несъществуващия” ден

На 29 февруари може да поискате ръката на любимия, но само, ако го издебнете в Шотландия

„ -Кога е рожденият ти ден?
-На 29 февруари!
– Провървяло ти е, че си улучил високосна година – иначе нямаше да се родиш!”

Честит 29-ти февруари! От woman-onthe-top.net вярваме, че този ден е специален и въпреки страховитите истории, най-добре е да го „заредите” с оптимизъм и да направите нещо изключително за себе си – така ще го превърнете в незабравим!

Вероятността да се родиш на този ден е 1:1461, затова предпочитаме да гледаме на него като на рядък шанс, вместо като повод за притеснение. Дължим високосните години на въвеждането на Юлианския календар през 46-та, а предците ни са решили, че този ден е особено загадъчен.

В Русия треперят от ужас, защото това е денят на Касиан Завистливия – тръшкат ни болести, съпрузите се карат, дърветата изсъхват и какви ли не бедствия ни спохождат.

29-ти февруари: Идеален ден, в който няма да се разочаровате от вида на годежния пръстен
29-ти февруари: Идеален ден, в който няма да се разочаровате от вида на годежния пръстен

В Шотландия обаче това е денят на нетърпеливите и инициативни жени. На този ден единствено им се полага да искат ръката на любимия си, вместо да чакат заветния пръстен с диамант. Практичните шотландци дори са въвели правило – дамата да носи ярка червена фланела. Ако избраникът й откаже, то трябва да я компенсира като й изплати одеждата.

29-ти февруари в действителност се приема за сакрален от древните. Тогава се отваря „прозорец” към паралелните светове. По тази причина родените тогава се приемат за избрани – появяват се на този свят с рядка дарба и специална мисия.

Приемали са ги като магове, със способност да пречистват и да лекуват. Очаквало се от тях да живеят в отшелничество и на тях се е гледало почти като на светци.

Ако срещнете човек, роден на 29-ти февруари, не го подминавайте. Изпратен ви е със специална мисия и послание.

Родените на този ден не са ощетени от съдбата с рожден ден веднъж на четири години. Техният „несъществуващ” празник се отбелязва секунда след полунощ на 28-ми февруари.

Днес със сигурност ще прочете за стресиращ брой аварии станали на високосни години (сякаш бедствия не се случват през останалите!). Ако сте фаталисти, ви съветваме да се позаинтересувате и от положителните събития, случили се тогава – впечатляващ брой научни открития – първия пулсар и твърдия хелий, Петър III освобождава двоярните, а Хети Макданиел (Мами от „Отнесени от вихъра”) става първата афроамериканка с номинация за „Оскар”…

Денят ще е такъв, какъвто искате да бъде! Честит 29 февруари!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!