You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > 3 сигурни начина да изберете най-сочната диня

3 сигурни начина да изберете най-сочната диня

Почукването по кората на динята е класически метод да се разбере дали е зряла, но има далеч по-успешни начини за проверка

Разбира се, единственият сигурен начин да се разбере дали динята е червена, свежа и сладка, е да се разреже, но това не винаги е възможно. Ето защо от години хората се опитват да „познаят“ зрелия плод с почукване. Има обаче три още по-успешни техники като:

 

1) Ако се забележи петно ​​върху повърхността на динята, това е добър знак. Представлява мястото, където динята е лежала на земята по време на зреене. Най-узрелите дини имат жълтеникаво петно, а тези, които са бели или светлозелени, трябва да се избягват, защото се берат преди да са узрели. Не купувайте диня, която няма петна по повърхността, пише Citymagazin.

2) Повърхността на динята трябва да е тъмнозелена, твърда на пипане, гладка и без видими повреди. Меката повърхност е сигурен знак, че плодът е започнал да гние и избягвайте суха повърхност, която е загубила цялата си сочност и сладост. Плодът трябва да е асиметричен.

3) Носенето на тежка диня от магазина за хранителни стоки може да не е любимото ви занимание, но най-тежкият плод заслужава най-голямо внимание. Цели 92 процента от динята е вода, така че най-сочните плодове са и най-тежки. Вземете няколко дини с еднакъв размер и отнесете най-тежката вкъщи. Обещаваме ви, че ще бъде най-сладката и сочна на пазара!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!