You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > 5 безотказни техники да научим на дисциплина детето

5 безотказни техники да научим на дисциплина детето

Непослушните деца са ужасът на заетите родители – ето как се създава дисциплина

Има успешни тактики, с които да положите основите на здрава дисциплина у детето си. Не си мислете, че всичко е загубено, когато се сблъскате за първи път със ситуация извън контрол.
Малчуганите са си природно непослушни, но винаги ще зачетат авторитета във ваше лице, ако сте работили упорито и последователно по въпроса.

Следват няколко конкретни и практически съвети, които woman-onthe-top.net публикува, а те наистина ще ви послужат в трудни моменти:

Анализът

Да накажеш или удариш непокорното дете е лесно, но първо трябва да установим на какво се дължи поведението му. Правилният подход е изключително важен, когато целим добра дисциплина. Ако го нараняваме безпричинно, държим се студено и му се караме, това ще доведе до още по-големи бъдещи проблеми.

Творчество

Децата са креативни, те с радост биха прегърнали идеята да направите заедно нещо полезно. Може да танцувате, да пеете, да рисувате и така ще отнемете вниманието му от поводите за избухвания, освен това ще изцедите енергията му.

Дисциплината не е спринт, а маратон
Дисциплината не е спринт, а маратон

Правилата

Те са просто задължителни! Нека детето да знае, че има график за спазване, да се води по разрешеното в определено време. Също така трябва да знае и последствията, които ще настъпят, ако не го спазва.

Без мекушави постъпки

Да поддадеш на исканията им, когато си казал „Не“, е много грешно. Прищявките на любимите ни създания не бива да се поощряват винаги, тъй като това е нож с две остриета. Щом сме изразили определена позиция, то трябва да останем твърдо зад нея, да не допускаме да показваме, че има вратички и да „омекваме“ пред него.

Примерът

И най-важен, разбира се, си остава примерът за тях. Ако не ги възпитаваме в подходяща среда, ако се нагрубяваме помежду си или гледаме филми, пълни с цинизми, детето веднага ще попие всичко. После ще се чудим защо не действа според очакванията ни, но няма да се сетим къде сме сбъркали. За да има дисциплина, трябва да сме хора, достойни за подражание в техните очи.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!