You are here
Home > Здраве и красота > 5 прости упражнения, които ще ви спасят от болките в гърба

5 прости упражнения, които ще ви спасят от болките в гърба

Болките в гърба 5 — прости упражнения ще ви спасят от тях

Имате проблеми с гърба? Болките в гърба са една от най-неприятните последици от дългото стоене пред компютъра. Ако искате да се освободите от тях и да се чувствате спокойни и комфортно на работното си място, а и след това, ето няколко предложения от нас.

С тези 5 прости упражнения, ще преборите болките в гърба и ще си върнете отново добрата форма. Достатъчно е да ги повтаряте само по 10 пъти на ден и ще се чувствате много по-добре.

koteshki grub

1. Котешки гръб

Това е една от най-популярните йога пози. Застанете на четири крака, поемете дълбоко дъх и извийте гръб нагоре в дъга. Бавно изпуснете дъха си и отпуснете гърба надолу. Направете го 10 пъти последователно.

BACK TO LIFE - C) ANDY WARD

2. Стълба

Заставате на стъпенка, или стъпало с един крак, вдигате двете ръце и се повдигате на пръсти. След това изпълнявате същото упражнение с другия крак.

image005.jpg

3. Наклон настрани

Заемете разкрачен стоеж, изправени и вдишайте дълбоко. Наклонете се надясно леко и издишайте дълбоко. Вдишайте, заемете отново изправен стоеж и направете същото упражнение наляво.

image002.jpg

4. Клякане

Опрете се на стена, врата, стол или библиотеката с ръце, за да имате опора. След това бавно започнете да клякате, като през цялото време държите гърба изпънат. Дишайте и издишайте докато клякате надолу и задължително дръжте петите на земята, а не се повдигайте на пръсти.

Болките в гърба - ето как да се освободим лесно от тях
Болките в гърба – ето как да се освободим лесно от тях

5. Twist

Седнете на табуретка, протегнете ръце напред пред гърдите, така че да се докосват пръстите им, издишайте и завъртете горната част надясно. Вдишайте и бавно се върнете в изходна позиция. Издишайте и се завъртете наляво, извивайки гърба.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!