You are here
Home > Здраве и красота > 5 сигурни знака, че не се нуждаете от диета – само сте се подули

5 сигурни знака, че не се нуждаете от диета – само сте се подули

Не се втурвайте към безобразното гладуване и експериментите – просто заложете на движението и здравето си

Ако в рамките само на няколко дни, не можете да закопчаете дънките, които сте слагали спокойно миналата седмица, първо ще си помислите, че сте качили някой и друг килограм отгоре.

Спокойно, невъзможно е да се ошишкате толкова бързо. По-вероятно е друго – да сте подпухнали по някаква причина.

Това са 5-те причини, поради които се чувствате подути. Нямате нужда от диети, за да се справите с този проблем. Проста еднодневна детоксикация ще реши всичко.

1. Не пиете достатъчно вода

Когато тялото е дехидратирано, започва да задържа течностите в тялото. Това е най-честата грешка, която хората правят – когато се чувстват подути, спират поемането на течности. Трябва да направите обратното, за да се почисти организма от токсини.

2. Имате непоносимост към глутен

Много хора пренебрегват факта или просто не знаят, че имат непоносимост към глутен. Добре е да избягвате храни, които го съдържат за няколко седмици. Тогава ще разберете със сигурност дали проблемът е в това.
Подуване справяне
3. Под стрес сте

Ако имате стресов ден, седмица или месец, големи са шансовете това да се отрази във вид на подуване на корема. Когато сте под стрес се случват много хормонални промени, а това е тясно свързано с храносмилането на храната. Опитайте с медитация преди да мините на строга диета.

4. Не ходите редовно до тоалетната

Доброто здраве е свързано с регулярното ходене до тоалетната. Ако ви се случва всеки ден, неведнъж, значи се грижите добре за себе си.

5. Ядете бързо

Ако ядете „на крак“, големи са шансовете да поглъщате големи количества въздух, които се задържат в тялото ви. Същото се случва и ако имате навика да пиете от сламка.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!