You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > 5 вечни български филма, които трябва да гледате поне веднъж

5 вечни български филма, които трябва да гледате поне веднъж

Българското кино е живо и продължава да се развива. Покрай предстоящия старт на най-новия български проект „Откраднат живот“, решихме да ви представим няколко страхотни филма от новата и старата генерация, които всеки от нас трябва да гледа поне веднъж в живота си.

А ето и коя е личната ни класация от топ 5 БГ филма, които смятаме, че си струва да видите поне веднъж:

1. „Време разделно“

Вечната българска класика продължава да е водеща и да е най-популярния български филм. Лентата на Людмил Стайков все още може да предизвика сълзи и да разтърси зрителите, независимо, че са минали почти 30 години от заснемането й.

2. „Вчера“

Режисьорът Иван Андонов създаде невероятна драма по романа на Владо Даверов, която разглежда не само психологическите, но и чисто социалните измерения в отношенията между тийнейджърите. Надниквайки в техния объркан свят мнозина виждат себе си.

3. „Козият рог“

Режисьор е Методи Андонов, а Катя Паскалева изиграва една от знаковите си роли с образа на Мария. Историята на Караиван и дъщеря му, и невъзможния избор, който прави една жена в името на семейството и в името на любовта взе и редица награди. А филмът основателно е смятан за едно от върховите постижения на българското кино.

4. „Опасен чар“

Един изключителен филм с незабравимото присъствие на Тодор Колев. Може да е клише, но ще кажем, че това наистина е сред най-добрите български комедии. Ако сте забравили сюжета с удоволствие ще ви го припомним — главния герой се препитава с различни измами, като най-често омайва различни жени с предложения за брак. В изобретателността си стига до там, че когато полицията започва да го издирва се обявява за умрял.

5. „Крадецът на праскови“

Екранизацията по романа на Емилиян Станев е изключително затрогваща история, която несъмнено ще ви докосне. А Невена Коканова прави една от най-блестящите си роли във филма на Въло Радев.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!