You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > 6 ментални блокади, които пречат на жените да преуспеят

6 ментални блокади, които пречат на жените да преуспеят

Какво ни пречим, за да бъдем щастливи и успешни?

Трябва да признаем, че на жените не им е лесно в съвременното общество. Те се сблъскват с много очаквания, поставени от обществото, семейството, както и от самите тях. От тях се очаква да бъдат зрели, да се омъжат, да създадат семейство и да родят дете, а в същото време да имат добре платена работа и да изглеждат като супермодели. Те постоянно се намират под силен натиск.

Страхът и тревожността, които владеят нашето поколение, особено жените, ни пречат да бъдем щастливи. Трябва да се отървем от тези страхове, за да подобрим живота си. Това са 6-те най-големи умствени блокади, с които съвременните жени ежедневно се сблъскват …

Да бъдем успешни!
Да бъдем успешни!

1. Мислят, че трябва да са съвършени, за да заслужат любовта

Още от ранна възраст жените се учат, че трябва да се вписват в социалните рамки, за да получат любов и похвала. Те мислят, че постоянно трябва да бъдат перфектни. Страхуват се да покажат слабост и затова не приемат предизвикателствата, които биха могли да завършат неуспешно и не показват тяхното истинско лице. Жените трябва да разберат, че е невъзможно да бъде перфектен. Те заслужават любов винаги, независимо дали са идеални или – не.

2. Мислят, че постоянно трябва да бъдат разумни

Жените някак да са загубили способността да мислят мащабно. Те са се научили да се примиряват с това, което им е удобно и сигурно. Избират реалистични училища, реалистична кариера, реалистични партньори и разумен живот. Трябва ли през цялото време да живеете с глава в облаците? Разбира се, че не. Но ако смятате, че можете да имате прекрасен живот, а не само добър, дали сте готови да поемете рисковете и да се насладите на своя успех? Опитайте!

3. Не знаят кои са и какво наистина искат

Отделяли ли сте някога време истински да опознаете себе си? Замисляли ли сте се, какво наистина искате от себе си и живота? Ако направите анализ на вашите ценности и избори въз основа на живота си в момента, ще разберете, че много от тях не са лично ваши. Направете списък на всички неща, които смятате, че трябва да направите през живота си. След това напишете от кого или от къде е дошла идеята за тях. Дали това е нещо, което наистина искате, или просто се опитвате да изпълните нечии очаквания? Направете списък на всички неща, които ви вдъхновяват и ви правят щастливи. Това са вашите истински ценности.

4. Чувстват се в плен на лошите навици

Тези лоши навици са следствие на това, че не живеете в съответствие с вашите основни ценности. Може би не искате повече да излизате през почивните дни и да пиете твърде много. Но някак си не можете да спрете с това. Спомнете си, че тревожността се появява в момент, когато знаем, че можем да постигнем повече, но се страхуваме да предприемем нещо във връзка с това. Лошите навици продължават, защото ни отвличат вниманието от тези чувства. Те ни помагат да забравим за момент, че не се чувстваме пълноценни. Когато осъзнаете вашите истински ценности и започнете да действате в съответствие с тях, лошите навици ще изчезнат, защото ще успеете да направите нещо наистина значимо.

5. Страхуват се да потърсят помощ

Отново всичко се свежда до необходимостта да бъдете перфектни. Как да поискате помощ, когато смятате, че трябва да бъдете съвършени? Когато търсите помощ ви се струва, че сякаш признавате своите недостатъци. Но никога не забравяйте, че съвършенството не съществува. Може да сте жертвали себе си с години, живеейки с чувство на неудовлетвореност и ниско самочувствие. Не се бойте да поискате помощ, за да продължите напред.

6. Не знаят как да обичат себе си

Жените постоянно се сравняват помежду си и се чувстват зле, защото не са съвършени. Крият истинското си лице от света, защото смятат, че тази част от тях да не е достатъчно добра. Сигурно сте чували поговорката: „Не можем да обичаме напълно, докато не се научим да обичаме себе си“. Това наистина е така.

Съвременното поколение жени е много могъщо, способно и влиятелно. Време е да се възползвате от тази сила и да изпълните целия потенциал, който носите в себе си. Веднага след като се отървете от тези умствени блокади, ще можете да живеете щастлив, здрав и пълноценен живот, какъвто винаги сте искали. Вие заслужавате това!

Фактът, че 2016 г. беше успешна година за всички жени в света може да ви послужи като вдъхновение, за да извлечете максимума от себе си.

loading...

One thought on “6 ментални блокади, които пречат на жените да преуспеят

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!