You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > 7 филма, които ще накарат децата ви да заобичат музиката, която слушате

7 филма, които ще накарат децата ви да заобичат музиката, която слушате

Музикалните биографии са ключът към сърцето на следващото поколение слушатели на любимите ви песни

Един от вечните спорове между родители и деца е за музиката, която слушат. Разбира се, това не е повод за драма, но на всеки му се иска да споделя с любимите си хора удоволствието от изкуството, което обича. Ако и вие имате подобен проблем, не е нужно да се карате за радиостанциите. Просто използвайте киното, за да разкриете магията на любимата си музика!

Филми за известни певци и музиканти

Ако гледате заедно биографичен филм, който вдъхновява или разтърсва, лесно ще пробудите верен фен в детето си:

„Искам да танцувам с някой” (2022)

Поредният биографичен филм за музикална звезда е поредна възможност да се насладите на песните на Уитни Хюстън. Прекрасният глас и драматична съдба няма как да не развълнуват и поколенията след нас.

„Елвис” (2022)

Уви! Днешните деца познаваха повече кавърите на Краля, отколкото песните му…преди да се намеси Баз Лурман. Гениалният режисьор и всеотдайността на актьора Остин Бътлър създадоха вълнуващ спектакъл, за който дълго ще се говори. На нас остава удоволствието да пускаме песните от саундтрака и да разказваме за тях!

„Рей“ (2004)

Драматичната съдба на Рейч Чарлз послужи за един много поучителен филм, пълен с вечни парчета.

„Бохемска рапсодия” (2018)

Трудно се пресъздава харизмата на Фреди Меркюри, която може да разтрепери мъже и жени. Рами Малек даде всичко от себе си и се получи хубава история, озвучена с най-любимите ни песни на „Куин”.

„Респект” (2021)


Когато една перфектна певица влиза в кожата на Кралицата на соула, не може да не се получи хубав филм! Това е прекрасен повод да застанете заедно пред екрана и да пеете с цяло гърло!

„Какво общо има любовта с това” (1993)

Преди Тина Търнър да стане „Най-добрата” е била жена с тежък брак и на сложен кръстопът. Филмът е вдъхновяващ и поучителен, особено ако имате дъщеря. Останалото е просто изгаряща кръвта музика!

„Амадеус” (1984)


Ако и вашето дете реши, че класиката е музика за баба, просто му пуснете филма на Форман. Моцарт вече няма да му изглежда като скучен чичко с перука, а нещо като най-готиното лошо момче в училище. Докато се забавлява с щуротиите му, няма и да усети как си подсвирква симфониите му.

Бонус: „Mamma mia” (2008)


Естествено, това не е биографичен филм, но просто няма как да го пропуснете, ако обичате музиката на ABBA! Гърция, синьо море, любовни истории и смях в комбинация с песни, които ви карат да се чувствате на 20 и готово – ще си имате още един фен у дома!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!