You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > 7 прости начина да избелите пожълтялата пластмаса

7 прости начина да избелите пожълтялата пластмаса

По време на голямото есенно чистене може да почистите дограмата си и всички пластмасови изделия така, че да светят като нови

С течение на времето пластмасата губи първоначалния си вид и приятната белота се превръща в мръсно жълто, което не изглежда никак приятно. Ако срещнете този проблем, това не е повод за драми, а за малко повече работа по време на есенното почистване.

Предлагаме ви седем прости, но надеждни метода, които ще ви помогнат да избелите пожълтялата пластмаса. Нека направим уговорка веднага: ако пластмасата не поддава на някой от тях, тогава винаги можете да третирате повърхностите с бяла боя за пръскане.

Калцирана сода и прах за пране

В 1 литър вода разтворете 1 с.л. прах за пране и 1 с. л. сода калцирана сода. В получения разтвор трябва да накиснете пластмасови предмети през нощта, след което да изплакнете под течаща вода.

Оцетна есенция

Вземете неразредена 70-80% оцетна есенция, навлажнете памучна кърпа с нея и избършете пожълтели петна върху пластмасата. Не забравяйте, че трябва да работите с ръкавици. След това просто избършете повърхността с гъба, натопена във вода.

Миещо средство

Ако петната не са стари, тогава този метод е перфектен. Препаратът може да бъде заменен с обикновен течен сапун или, още по-добре, със сапун за пране. Накиснете мека четка или гъба и избършете пожълтелите участъци.
Избелване на пластмаса препарати
Перхидрол (30% воден разтвор на водороден пероксид)

Може да се намери в аптеката. Поставете малко разтвор върху гъбата и избършете повърхността с жълти петна. Повторете процедурата до 3-5 пъти, за да получите качествен резултат.

Алкохол

Метанолът, етанолът, изопропанолът и други видове алкохол могат успешно да се използват за целта. Процедурата е проста: сложете ръкавици, нанесете малко алкохол върху памучна кърпа или гъба и избършете пожълтялата пластмаса.

Спрей за почистване

Такива спрейове се продават в специализирани магазини и помагат за почистване на пластмаса, а също така я покриват с тънък и невидим слой защитен филм.

Ацетон

Не е подходящ за всички видове пластмаса, тъй като е доста агресивен материал. Третирайте пластмасовата повърхност, след което внимателно отстранете остатъците с гъба и вода.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!