You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > 7 прости техники за облекчаване на бебешките колики

7 прости техники за облекчаване на бебешките колики

Бебешките колики са кошмарът на повечето родители, особено на тези, които се сблъскват за първи път с проблема

Когато сте били бременна, сте чувала, че бебешките колики са нещо нетърпимо, защото почти не се намира начин да успокоите детето.

Капките вероятно не помагат, или осигуряват много кратко облекчение на малкото ревящо същество. Докато то се гърчи в ръцете ви, вие се чудите как да му осигурите спокойствие, и самите вие да останете на тишина. Пронизващият плач и капризите се увеличават в края на деня и вечерта са особено тежки.

Счита се, че не всички бебета са засегнати от проблема, но това е просто статистика и на практика, доста повече от тях страдат от колики. woman-onthe-top.net ви предлага няколко хитрини за утеха на бебето. Вие сте длъжни да опитате, защото нищо не губите!

Понякога топлият допир на мама е безценен при справянето с бебешки колики
Понякога топлият допир на мама е безценен при справянето с бебешки колики

Топла прегръдка

Бебетата имат нужда да усещат близостта ни и тялото ни. Докато го люлеете и сте го гушнали, може да му пуснете бял шум от сешоара или специално записан на компютъра.

Разходки из апартамента

Сигурно седенето на едно място няма да е достатъчно, затова ще трябва да се движите. Повечето бебета бързо забравят за мъчителните колики, ако ги носите и вървите.

Повиване

Модата да се повиват бебетата отдавна е минала, но и тя има своите предимства. Ако приберете крачетата и ръчичките на топло в одеяло или плътна пелена, то ще се почувства уютно и сигурно.

Биберон

Няма гаранция, че ще подейства положително, но както казахме, вие нямате друг избор, освен да пробвате.

Масаж

Правете кръгове на коремчето, без да притискате. Може да го поставите върху колената си и да разтривате гърба му, което ще изкара напрежението от стомахчето му.

Внимание към храните

Този съвет се отнася до кърмещите майки. Те трябва да следят какво консумират, защото има продукти, които причиняват още по-силни колики. Избягвайте лук, люто, цитруси, кофеин, зеле, някои сокове.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!