You are here
Home > Здраве и красота > Ако сте непрекъснато под стрес, опитайте древен китайски трик с кубче лед

Ако сте непрекъснато под стрес, опитайте древен китайски трик с кубче лед

Поставянето на лед върху врата ви за 20 минути на ден ще балансира не само нервната ви система

Ако промените на времето не обясняват непрекъснатото ви недоволство, тревожност, главоболие, менструални болки…, може да намерите спасение за себе си във фризера! Според традиционната китайска медицина, държането на кубче лед до кожата на врата ви за двадесет минути всеки ден прави чудеса.

Древните китайци са лекували подобни проблеми с акупресура, а прецизното стимулиране на определена точка на шията освобождава от гореспоменатите неразположения. Така наречената точка Фън Фу се намира на врата, в кухината в долния край на черепа, точно там, където е вдлъбнатината на тила.

Твърди се, че задържането на кубче лед там за двадесет минути всеки ден успешно облекчава болката, стреса и проблемите със съня. Ефектът може да се стимулира допълнително, като легнете удобно по корем, увиете кубче лед в кърпа, поставите ги върху точка Фън Фу и се отпуснете за двадесет минути.

Смята се, че това води тялото по пътя на повишена жизнена енергия. А това, според традиционната китайска медицина, осигурява спокоен сън, стимулира храносмилането, намалява главоболието, зъбобола и болките в тялото и подпомага дишането и кръвообращението. Облекчава вагинални и стомашно-чревни инфекции и стимулира щитовидната жлеза, стабилизира нервната система и гръбначния стълб и помага при проблеми с кръвното налягане и артрит. Кубчето лед на това място намалява затлъстяването и помага при психични проблеми като депресия, хроничен стрес, изтощение или безсъние, също така намалява менструалните проблеми и дори целулита.

Може да не сте поклонник на акупресурата или дори да не вярвате в чудодейното избавление на комплекс проблеми, но двадесет минути лежане с охлаждащо кубче лед през лятото си струва да се опита. Това наистина може да ви помогне да се отпуснете психически и физически.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!