You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Ален Делон: Падналият ангел и любимият грешник на Франция

Ален Делон: Падналият ангел и любимият грешник на Франция

Ален Делон е единственият, който може да спре дъх с изявления като: „Обичам да ме обичат така както обичам, когато обичам!”

Ален Делон може да се похвали не само с впечатляваща кариера, почитателки от няколко поколения и слава, която ще го надживее. Историята на живота му може да накара дори връстниците на внучките му да затреперят от вълнение. Той не е нито добър, нито лош, не е даже романтичен герой, въпреки сърцата, които е разбил. Той е най-популярния изкусител на Франция, въпреки годините, дълбоките бръчки и лошата слава, впечатли се woman-onthe-top.net

Майка ми – предателката

А преди цели осемдесет години никой не би предположил, че родено на 8 ноември момченце на Фабиен и Едит Делон, би постигнало повече от баща си, който е собственик на местното кино или майка му – аптекарката. Макар и само на 10 километра от сърцето на Париж – детството му в Со не предвещава бъдещия блясък.

Баща му ги зарязва, когато Ален Делон няма и три годинки. Майката не губи време и се омъжва за местния месар Пол Булон. Семейството се съсипва от работа и не може да се грижи пълноценно за малкия немирник. Поверяват го на семейство Неро, което дава цялата си любов и топлина на приемния си син. Малкият е истински щастлив и се чувства обичан, макар да расте в семейството на надзирател и на две крачки от затвора. Безметежните години обаче скоро приключват – приемните му родители загиват, Ален Делон се завръща при мама и започват големите проблеми в семейството.

Той не е от сладките момченца, въпреки външния вид. Изключват го от всяко училище заради неприемливо поведение – образцов гамен. Родителите му в крайна сметка правят последно усилие и го пращат да изучи занаята на втория си баща. Макар да става дипломиран месар, буйната кръв на корсиканеца, който го напуска, се обажда.
Alain DELON army Ален Делон биография, любовни истории, жени и деца
Попада в армията на 17 години. И там създава доволно проблеми, но винаги ще разказва в интервюта, че времето в Индокитай го е превърнало в мъж. Двадесетият му рожден ден е паметен – прекарва го в затвора и е уволнен безславно. Завръщането му в родината е още по-впечатляващо – прекарва месец зад решетките, защото откраднал пистолет. Това обаче е дребен шут отзад, защото съдбата го чака в Париж…

Млад, красив и опасен

Издържа се от красивия си външен вид, по неговите признания – тънък намек, че е бил платен „раздавач на любов”. От тогава започват намеците, че доставял радост не само на заможни дами. Междувременно създава близки отношения с марсилската мафия, а една от любовниците му – Бриджит Обер му дава възможност да дефилира по червения килим в Кан.

Красавецът с коженото яке, буйният нрав и пистолет получава покани, намира първия си импресарио и дори скандално отказва предложение да бъде представен в Холивуд. Не иска да напуска Франция, където вече се радва на позорна слава по нощните клубове като побойник и любител на запоите. Въпреки, че от кино-гилдията го отхвърлят като „прекалено красив, за да направи кариера”, все пак се намират „смелчаци”, които да му поверят роли. Още на третата лента се сбогува с добрата стара Бриджит, защото среща

Голямата Любов

Тя е прекрасна и обожавана от аристократична Европа. Светът е в краката й и е обявена за икона. Има забележителен произход и кариера, в която блести с ролята на Сиси и се нарича…Роми Шнайдер!

Прекрасната австрийка не говори френски и не е впечатлена от красавеца с букет, който я посреща на летището. Той пък не говори немски и е страшно арогантен. Никак не му харесва отношението на вносната аристократка, всички се отнасят с него като с натрапник и бъдещите снимки обещават проблеми. За всеобщ потрес обаче, като от нищото – двамата полудяват един по друг. Толкова са отдадени на страстта си, че той й иска ръката, а тя зарязва успешната си кариера, за да остане с него във Франция.

За пресата са Хулиганът, който покварява невинната Принцеса. Публиката роптае. Семейството на Роми яростно въстава срещу избора й. Майка й стига до там, че да разказва навсякъде за безкрайните му изневери (с мъже и жени), побоищата и унизителното му отношение. В приказките й може да има някаква истина, особено след като стават известни историите му с певицата Нико и дебютантката Натали Барталеми. Никой обаче не може да отрече това, в което двамата се кълнат: Тя (Той) е Голямата любов! Ален Делон е ужасен и изпепеляващ, но има незабравим стил. Напуска я с писмо, което завършва със „Сбогом! Връщам ти свободата и ти оставям сърцето си!“
alain delon_ romi (4)Ален Делон биография, любовни истории, жени и деца

Един ден той ще я вдигне на крака с предложение да участват в „Басйнът”. Филмът ще стане феномен, а двамата ще открият, че любовта им е била истинска, защото след нея остава всеотдайността и преклонението. Той ще я държи за ръката, когато пропада и дори ще се погрижи да бъде изпратен достойно любимият й син, но до тогава и двамата преживяват бури от емоции и премеждия….

Майки и синове

Докато Роми се опитва да се измъкне от бездната на отчаянието, любимият изживява дни на триумф. Трудно е да се каже обаче колко е бил щастлив. Да, вече е свободен мъж, но еднократните му афери му търсят сметка и спомените се обаждат!

Почти вечно надрусаната, скандална, но изумителна Нико му сервира, че е бременна! Разказва на целия свят, че носи сина на Ален Делон, а той е забравил за единствената им нощ. Също като рождения си баща се отказва от детето, но не от безотговорност, а защото не вярва, че е негово. Въпросното бебе не остава само спомен от жълтите вестници и твърде скоро става повод собствената му майка да му забие нож в гърба.

Нико - икона, изгубена в порока
Нико – икона, изгубена в порока

На 11 август 1962 г., докато още е с Роми, се ражда Кристиан Аарон Пафген. Майката има още двама „резервни” варианти за татковци – все големи имена, но успява да внуши, че именно Ален Делон е нещастникът, който не иска да поеме отговорност.

Задържа детето и го влачи по всичките си турнета, докато живее в сладката унищожителна прегръдка на дрогата и нощния живот.

Две години след раждането на бебе Кристиян – на 13 август 1964 г. актьорът се жени за Натали Бартелеми, която с удоволствие разказва, че са брат и сестра. Той се забавлява от лъжата й и дава основание да носи фамилното му име.

Натали - единствената госпожа Делон
Натали – единствената госпожа Делон

Един месец по-късно, в Лос Анжелис се ражда синът им Антъни, докато гордият татко опитва да покори Холивуд. Семейството се завръща във Франция, но не намира нито покой, нито щастие. Кариерата на Ален Делон е повече от успешна, но скандалите и проблемите му стават верен спътник.

Майката на актьора и вторият му баща научават от пресата за сина на Нико. Отиват чак в Германия, за да го намерят. Едит, изглежда страда от вина, че навремето изоставя сина си при чужди хора и открива заедно с мъжа си недохраненото детенце. Възрастните се разплакват. Едит вижда в лицето на малкия собствения си син. Детето дори протяга ръце към мъжа й. Взимат го, за да го отгледат и дори го осиновяват – постъпка, която се приема като предателство от страна на Ален Делон. Отказва да види семейството си цели тридесет години и се среща с майка си на смъртния й одър.

Кристиян Булон един ден ще стане актьор, но преди това ще избяга от любящите дядо и баба, за да намери майка си скитницата. Ще опита, благодарение на щедрото й съдействие омаята на наркотиците, ще се скита сам и бездомен в Щатите. Ще спи на улицата и дори ще изтърпи срама непознат държавен служител да разкаже на пресата, че не Ален Делон, а той подлъгал навремето Нико, заради ужасната си прилика с актьора. Анонимникът се кълне, че той е истинският му баща, но Кристиян, който вече се представя за Ари, отказва да приеме това. Дава интервюта, в които разказва историята си. Запознава се с Антъни в бар, който бил объркан като него, но поне бил обичан от баща си.

В крайна сметка приема моминското име на майка си. Никой обаче не знае защо. Може би в крайна сметка се е отказал от идеята, че е син на легенда. Може би е наранен от първата и последната среща с Ален Делон. Двамата се виждат на погребението на стария месар. Актьорът е безпощаден: „Ти си мой другар, приятел си ми, но нямаш моите очи, нямаш моята коса. Не си мой син и никога няма да бъдеш. Спал съм с майка ти само веднъж.“

От някогашната красота на Кристиян е останала само сянката. Той живее тихо в Париж. Има син и дъщеря, опитал е късметът си като актьор, но сега се издържа с фотография.

Съдбата и на първия и единствен законно роден син на Ален Делон не е лека. Ражда се със златна лъжица в устата. Младото семейство позира гордо с него, но връщането им във Франция слага началото на края на съвместния им живот.

Гръмва грозен скандал – на сметище е намерен убит бодигардът на Ален Делон – сърбинът Стефан Маркович. Това щеше да е просто случка от криминалната хроника, ако красавецът не беше оставил предварително писмо, в което предупреждава. При инцидент с него да се търси отговорност от актьора или Франсоа Маркантони – корсиканец, мафиот и много, много близък на звездата.
stefan markovic Смъртта на Маркович и обвинението към Ален Делон
Пресата жадно поглъща скандала. Полицията не спира да разпитва Ален Делон. Появяват се слухове, че е бил любовник на Натали и дори че е баща на детето й. Двойката така или иначе е подложена на изпитания заради нестихващия интерес към актьора, дребният проблем с верността и скитническата му природа. Развеждат се четири години след подписа в гражданското, а четири годишния Антъни остава на грижите на кръстника си.

Ален Делон намира покой в прегръдките на тази, която с преклонение нарича

Жената на живота ми (не – любовта!)

Стилната Мирей Дарк е с него цели петнадесет години. Двамата остаряват заедно и го правят красиво. Тежи им, че нямат дете – причината е слабото й сърце. Тя е готова да си осиновят, но той – не. Копнее за дете, което с радост би нарекъл „плод на любовта” и това ги разделя.

Актьорът се чувства благословен с нея, макар чистосърдечно да признава, че не й е бил верен. Въпреки това се разделят, за да останат завинаги заедно – като брат и сестра, винаги един до друг в моменти на отчаяние.

Ален Делон вече е със статут на жива легенда – все още обожаван и винаги успешен. Въпреки непреходната слава, единствената му тревога е Антъни, който е просто син на баща си – много красив, много буен, много непоправим.

Младежът бяга от училища, скита, създава проблеми на всички и дори има всички основания да му предричат бъдеще на престъпник. И като истински бащичко преминава през почти казармения режим в последното училище (от което отново бяга), заминава в чужбина, за да прави документалистика, пипват го с откраднат пистолет, прави модна линия кожени дрехи.
anthony-delon-Ален Делон биография, любовни истории, жени и деца
Съди се с баща си за търговската марка, но е обявен за най-успешен млад предприемач във Франция. Бие се и пие като невидял по клубовете. Има куп известни красавици во главе с прекрасната принцеса Стефани. Започва да снима филми, при това – с успех. У дома обаче го очакват сравненията с легендарния баща, с когото все не спират да спорят. Антъни го кори в интервюта, Ален Делон не остава длъжен: „Сигурно не е лесно да си син на Ален Делон. Още по-трудно обаче е баща на сина на Ален Делон!”.

За да стане още по-абсурдно, на 25 години преживява сбъднатият кошмар на легендата – напориста дама обявява, че е бременна. Той е много млад, много неподготвен и много…излъган!

Копнеел да има любов и щастливо семейство, но попада на осем години по-възрастната Мари-Елен ле Борж – танцьорка от Crazy Horse. Всички смятат, че предпочита собствения си пол. Тя опровергава с Анътни Делон твърдението, но и му се кълне, че е стерилна. Младежът се чувства като изнасилен.
Alyson Le Borges Ален Делон биография, любовни истории, жени и деца

Алисън - първата внучка на Ален Делон - прекрасна и непризната законно
Алисън – първата внучка на Ален Делон – прекрасна и непризната законно

Въпреки това не иска да повтори дядо си и баща си. Среща се с първородната си дъщеря Алисън ле Борж, когато е на 10 години. Вече е баща на Лу (родена през 1996 г.) и Лив (родена на 25 август 2001 г.) и отглежда големите им братя като свои синове. Казва на първородната си да го намери като порасне. Тестът установява бащинството и двамата започват да се виждат. Всичко е прекрасно до моментът, в който Алисън не предявява претенции за бащината фамилия и компенсация. Младият Делон вижда в това пръста на майка й и прекъсва връзки с нея.

Днес нещата изглеждат много по-добре – Алисън е много известен модел, пробива успешно в киното, сдобрява се с баща си и дори се чува често с дядо Ален. Лу ще учи за адвокат, а малката Лив изглежда най-артистична от всички.
Fete Des Tuileries Opening - Paris Ален Делон биография, любовни истории, жени и деца
Антъни преживява нервен срив в Щатите, намира помощ при психолог и спасение в будизма. Разделя се с майката на децата си, но най-накрая се помирява с баща си и копнее за собствен син.

Вместо да се радва, че най-после се е помирил с детето си и двамата дори са го докарали до взаимно уважение, Ален Делон преживява доста емоционални златни години. Преди четвърт век – на петдесет и пет – все още в силата си и все така неустоим – поднася

Най-шокиращата изненада

Вечният изкусител не пропуска да завърти главата на скандално млада манекенка с титла от родната Холандия. Розали ван Бремен обаче не остава момичето, което му партнира като беквокалистка в шоу. Нежната красавица тихо и деликатно укротява своенравният мъж и му поднася най-красивият подарък.

Анушка Делон се ражда на 25.11.1990 г. и е сбъднатата мечта на баща си. Великолепна, с две различни очи – синьо и кафяво, с две родини и с два родни езика – единствената дъщеря на легендата е всичко, което е искал да има.

Тя е единственото му дете, пощадено от своенравния му нрав. Единствена не се бунтува в семейството. Първият й бал е във Виена и е блестяща дебютантка. Снима се с баща си като дете, а години по-късно двамата участват в пиеса, специално написана за тях. Анушка  дори има годеник, който получава одобрението на тираничния й татко.

Избранника на Анушка Ален Делон биография, любовни истории, жени и деца
Избраника на Анушка

Не така стоят нещата обаче с Ален-Фабиен Делон. Някогашното сладурче трябваше за запълни идеалната картинка на стария лъв и красивата му любима.

Всичко изглеждаше страхотно, но след петнадесет години благата холандка напуска сърцеразбивача и започват дела за децата. Почти веднага се омъжва за техен семеен приятел, което прекършва не само актьора, но и малкият му син.

Роденият на 18.3.1994 г. Ален-Фабиен Делон се радва на прекрасно детство, снима с именития си татко, получава великолепно образование, но започват проблемите.

Актьорът става все по-своенравен и безжалостен, не търпи детски сълзи, забранява му да стъпва на сватбата на майка си. Започват проблемите в училище и с дрогата. Майка му опитва да го зареже в комуна и да се радва на живота с третия си съпруг, но Ален Делон вече е различен баща…и не съвсем.

Прибира го, но инцидент по време на един непозволен купон обърква нещата.
Негов приятел зарежда пистолета на актьора и двамата по случайност (?!) прострелват момиче. Ален Делон измъква сина си от ареста, но не го наказва само да почисти кръвта и повръщаното от паметната вечер. Праща го в интернат и по-късно – в приемно семейство. Най-малкият от клана започва скандална серия от интервюта, но времето лекува и оправя всичко.

Днес е благодарен на баща си, че го е направил мъж и го нарича „стар лъв, който обикаля в клетка”. Ален-Фабиен не пропуска да участва в „семейния бизнес”- вече може да се види по червения килим и дори не се сърди, че сестра му е привилегирована с думите „Нуш е Голямата ми любов!”
Ален Делон жени, деца и биография
Непоправимите деца на непоправимия красавец вървят по стъпките му – красиви, буйни, неспокойни. Не напразно Ален Делон сподели преди време: „Три неща правя прекрасно – филми, простотии и деца!”

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!

Ползвайки нашия сайт вие приемате и се съгласявате с правилата за неговото използване и информацията, която системата получава за вас Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close