You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Алла Пугачова на70 – с „Милион алени рози” и три специални подаръка от България

Алла Пугачова на70 – с „Милион алени рози” и три специални подаръка от България

В краката на Алла Пугачова са три поколения ценители от бившия соц лагер, а тя им благодари с вечна младост и пример за подражание

Ако Алла Пугачова имаше нужда от сравнения, щяха да я нарекат „Екатерина Велика в шоубизнеса на половин Европа и целия бивш соцлагер”. Вечно млада, неуморна в професията и любовта, тя ще отбележи своя 70-годишен юбилей както й се полага – в Кремъл пред пълна зала верни фенове!

Тя не прави турнета от десет години. Оправдава се със здравето и грижата за малките деца, но все още записва песни, организира шоу програми и провокира своята публика – или с откровения, или с честните избори, които прави в личния си живот. За жените от своето поколение сигурно е скандална, но мъжете на живота й твърдят, че е скромна и много благодарна.
Алла Пугачова биография
„Жената, която пее”, изпълнителката на „Милион алени рози” навсякъде по света е със статут на мега звезда. В сърцето й обаче е родината и…България – държавата, която й направи три много специални подаръка!

Следвоенно детство

Алла Борисовна /или както се произнася – „Барисавна”/ е родена на днешната дата, преди 70 години от завърналите се от фронта обущар и ТРЗ-кадър от неговата фабрика, също фронтовачка.

Произходът й би могъл да се нарече скромен, но бъдещата Народна артистка на СССР е коренячка-столичанка. Всеки, който е гледал „Москва не вярва на сълзи” отлично знае какво значи това…
Алла Пугачова е средното дете. Има двама братя – единият умира още като бебенце. Семейството живее на скромна, на малка уличка, която днес е булевард, презастроен с кооперации.

Две години преди да я запишат да учи, вече ходи на уроци по музика. В музикалната школа й се получават така добре нещата, че пет пари не дава за липсата на отлични оценки в бележника. Тя е достатъчно талантлива и балът й стига, за да се запише в Музикално, където завършва с правоспособност да дирижира хор.

След това се дипломира като естраден режисьор в ГИТИС. Да, и днес показва талант да ръководи с размах хора и мероприятия, но Алла Пугачова е родена преди всичко да бъде под най-ярките светлини на прожектора!

„Такава ми е длъжностната характеристика”

„Сериозно ви казвам. Аз съм единствената звезда и в Русия, и в Съюза. Такава ми е длъжностната характеристика.”, казва певицата и думите й не са глупава самонадеяност. Тя просто е звездаТа и трудно си спомня времето, когато не е била такава.

Още преди да завърши гимназиално образование става член на „агитационната” бригада на младежкото радио. След това трупа стаж като корепетитор в Цирковото училище.

Алла Пугачова обаче има нужда от публика и започва да кръстосва страната с група млади ентусиасти като нея. Пее „по села и паланки”, но опитът, който трупа е безценен. Солистката на младежки банди знае какво иска от живота и го получава първо в България.

„Арлекино”

Съветският съюз е огромен пазар и има хляб за всички. Руската публика е изключително благодарна – дар за всеки творец. Професионалният късмет на Алла Пугачова обаче се „обръща” зад граница. Звездата й изгрява наистина на сцената на Златния Орфей.

Годината е 1975та и заради задкулисни игри за България заминава не сочения фаворит, а никому неизвестната певица. Тя изправя на крака публиката с нейната версия на „Арлекино” – песен на Емил Димитров.

Получаването на Голямата награда дава истински тласък на кариерата й и тя до днес не спира да го повтаря. Алла Пугачова остава близка и много благодарна на Емил Димитров до сетния му дъх. В Инстаграм звездата е с никнейм @alla_orfey , а на турнетата й винаги има място за български изпълнители.

Завръщайки се в родината, певицата започва да трупа награда след награда и да множи популярността си. Снима и композира дори в киното. „Жената, която пее” е филм с автобиографичен характер и доказателство, че истинският талант не търпи рамки.

До 90те години на миналия век е непрекъснато обявявана на Най-популярна певица в Съветския съюз и Русия. Репертоарът й включва повече от 500 песни на различни езици, а в дискографията има повече от 100 солови записи, CD и DVD. Освен Русия и страните от бившия СССР, албумите на певицата се продават успешно в Япония, Корея, Швеция, Финландия, Германия, Полша, Чехословакия и България. Общият им тираж е над 250 милиона копия.

Тя е със сложен характер, но предана на дълга и хората, които обича. Легенди се разказват, че благодарение на нея паниката сред населението в околността на Чернобил не се превръща в бедствие. Да, певицата е принудена от КГБ да направи концерти веднага след аварията, но тя е там и години по-късно – в памет на жертвите. Обяснението й: „Аз служа на СССР!”

Алла Пугачова на 70: Историята на живота и мъжете й
Алла Борисовна и мъжете

Руснаците ценят изкуството и звездите си, но и се забавляват на техен гръб. Алла Пугачова не робува на фалшив морал и хорски одумки. За това се налага да търпи вицове като този:

„Алла Борисовна обикаля из московските паркове и току наднична в бебешките колички.
-Какво й става на тая?! Съвсем е изкуфяла! – казва скандализирана млада майка.
-Нищо й няма. Търси си нов мъж! – успокоява я друга с количка.”

На певицата се приписват безчет романи и победи на любовния фронт. Официалните й партньори обаче са малцина. Тя обича моногамността, но я прилага в поредица. Пък си има собствена гледна точка за браковете:

„Жених се три пъти. Винаги съм била щастлива. Нещастни бяха мъжете ми, защото после ги принасях в жертва на сцената!”. Днес Алла Борисовна вече може да се похвали с пети брак, но е категорично щастлива и обещава, че ще е с мъжа си до последен дъх!

За първи път звездата сменя несемейния статут в паспорта си през 1969та година. Тя още не се е прочула и със сигурност Миколас Орбакас е намерил в нея преди всичко жената.

Първият мъж на Алла Пугачова
Фото: www.alabanza.ru

Срещат се на прослушването преди летните гастроли на Цирковото училище. Тя е назначена за корепетитор, но е така ярка, че всички под купола се влюбват в нея. Алачка обаче избира него – крехък литовец на 18 с изискани джентълменски маниери.

Младите вдигат пищна за времето си сватба с 100 души драги гости. Дават им стая в комуналка – на едно стълбище с родителите на Пугачова. Нямат претенции за повече –сега започват да печелят, а се ражда дъщеря им. Кристина Орбакайте десетилетия наред е единственото дете на Примата и своенравната дива се съобразява само с нея, когато опре до лични избори.

Бракът им изтрайва четири години и на Миколас му трябват още дванадесет да се задоми отново, но с втората си съпруга са заедно и до днес и имат общ син.

В същото време певицата завързва бурни, но нетрайни романи и се спира чак след срещата с Александър Стефанович.

Двамата са женени от 1977 до 1980 година. Талантливият режисьор, известен в СССР не по-малко от Пугачова, става истински учител за съпругата си. Творчеството й се основава на петте принципа, на които я е научил: Песента трябва да има характер на изповед, всяко представление е театрално представление, необходимо е да се изоставят западните стандарти за изпълнение, да си създаде образ на самотна жена и да не се забравя за хубавата реклама.
През 1978 година обаче тя се запознава с концертния директор Евгений Болдний. Отношенията им са строго професионални дълго време. Той става все по-важен за кариерата й и в един момент е неин режисьор и продуцент. Женят се през 1985 година и остават заедно до 1993 година.

От него я открадва нов мъж, макар той дълго да се опитва да опази любовта им. В крайна сметка двамата и до днес са първи приятели, а верният Женя сега има ново семейство и дъщеря.
Четвъртият съпруг на Алла Пугачова е вторият й дар от България. Филип Киркоров е доволно по-млад от нея, пресата го обвинява в меркантилност и смятат, че той е с нея заради името й и желанието да пробие.

В действителност той я обожава и знае, че ще се оженят още от дете! Като малък се разболява толкова тежко, че родителите му търсят помощ и съвет от Ванга. Пророчицата не само ги успокоява, но им казва, че вижда Филип много известен и че ще се ожени за първата, която види, щом отвори очи.

Така и става! Малкият Киркоров преодолява болестта и щом се събужда вижда Алла Пугачова на участие в поредния фестивал!
Красивата приказка продължава години. Той става супер звезда и с умиление разказва пред всички, че обича жена си от дете. Жени ги бащата на Ксения Собчак – Анатолий. Булката си умира да разказва как записали Киркоров в графата „Деца“, защото в „Семейно положение“ вече нямало място.
Сватбата на Филип Киркоров и Алла Пугачова
За да го утеши след смъртта на майка му, двамата се венчават в Йерусалим и по-късно вярващата певица се разкайва дълбоко за това решение. Между тях има искрени чувства, но не им е писано да бъдат заедно до края.

Към края на 11-годишния им брак романтичните чувства между тях са изчерпани и тя не спира да му говори, че ако срещне нова любов, няма да го мами и ще си тръгне. Той не й вярва до последно, но без да иска я запознава с мъжа, който ще му я вземе. В крайна сметка и той остава близък с нея след развода и дори кръщава дъщеря си на нея.

На фестивал, в който тя журира, все още законният й съпруг й представя млад мъж, който прави дебют. Разликата по между им е 27 години и поведението му е повече от провокативно, според нея!
След това се срещат на празник на общ приятел и тя с целия си опит на 52-годишна жена се държи като девойка, разтърсена от спомена за любов от предишен живот. Двамата десет години крият любовта си от медиите. За да не огорчава дъщеря си Кристина, Алла Пугачова дълго мами репортерите.

Максим Галкин става много известен, а връзката им оцелява след типичните за любовта изпитания. В крайна сметка, в началото на 2011 – в деня на Православната Коледа, измолилата прошка от Патриарха Алла Пугачова се венчава за своят любим. „За последен път!”, казва тя.

Максим Галкин - последният мъж на Алла Пугачова пред хората и пред Бога
Максим Галкин – последният мъж на Алла Пугачова пред хората и пред Бога

Максим Галкин е човек с безценно чувство за хумор. „Човек предполага, Господ разполага”, допълва той. Певицата обаче прави рядък жест за него. Намират сурогатна майка и с помощта на специална медицинска терапия отделя яйцеклетки, за да имат деца.
Близнаците Хари и Лиза се раждат на 18 септември 2013та година. Хлапетата често играят с децата на Филип Киркоров и никой не страда за отминалото време.

Любопитното е, че и последният мъж на Алла Пугачова има „българска връзка” в биографията си. Семейството на майка му живяло в Сливен в периода след Втората световна война. Наташа и родителите й били настанени в дома на местен фабрикант и независимо от теснотията, семействата се сближили.

Галкин публикува в Инстаграм изрезка от в. „Свободна България“, юли 1946 г., в която се разказва за изява на майка му като пианистка. Максим и Наташа успяват да отидат в Сливен преди 20 години, където тя намира сина на фабриканта, който не е забравил момиченцето, с което си играли като малки.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Это статья в газете Свободная Болгария за 31 июля 1946 года, где отмечается, что с успехом выступила пятилетняя Наташа Прагина, моя мама. Мама с родителями два года после войны жила в Болгарии, там были расквартированы советские войска. Деда Гришу с бабушкой и маленькой дочкой поселили в дом болгарского фабриканта. Несмотря на ситуацию такого жилищного уплотнения, две семьи очень сдружились. К сожалению, по возвращении в СССР дед, будучи высокопоставленным военным , не мог в сталинские времена поддерживать связь с друзьями-капиталистами из Болгарии, и ниточка дружбы оборвалась. В 1996 году я с родителями поехал в Болгарию. Мы побывали во многих болгарских городах, в том числе заехали в прекрасный Сливен, где в детстве жила мама. Мама решила попытаться по памяти, не особо надеясь на успех, найти дом, в котором жила. Мы прошлись по старому городу и она остановилась около одного из особняков. „Этот, по-моему, – мама позвонила в калитку. Во дворе появился седой мужчина. Мама сказала, что жила здесь пятьдесят лет назад. Лицо мужчины преобразилось, он улыбнулся и воскликнул: „Наташа!“. Это было невероятно! Спустя полвека! Мужчина был сыном фабриканта, в 1946 году ему было семнадцать. На фото он с мамой в тот памятный день. Мы просидели несколько часов в гостях, пришла его старшая сестра, они с огромной теплотой вспоминали те годы и нашу семью. Мамы не стало ровно 14 лет назад, 9 апреля 2004. 7 апреля между гастролями я навещал её в Израиле, где она была на лечении. Ухудшение наступило внезапно. Говорят, когда и где уходишь, имеет значение, не знаю… но тогда совпало всё. Мама умерла на Святой Земле на неделе самого главного еврейского праздника Песаха, в Страстную Пятницу, перед наступлением Шабата, накануне православной и католической Пасхи, которые в тот год были в одно воскресенье. Мы с братом прилетели в Израиль, когда сходил Благодатный Огонь и увезли маму в Россию в воскресенье в светлый праздник Пасхи. Спасибо тебе, мамочка, за всё! Берегите мам, мои любимые подписчики!

Публикация, споделена от Максим Галкин (@maxgalkinru) на


Днес Максим Галкин публикува в любимата социална мрежа клип с децата и своята рожденица.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

❤️

Публикация, споделена от Максим Галкин (@maxgalkinru) на


Държавния фонд на Русия пък почете своята най-голяма звезда като публикува видеото към песента „Айсберг”, забранен през 1984 година. В него Алла Пугачова е покрита от глава до пети в кожа, но се сторила твърде освободена след ледовете.

Днес Дивата има тежка, тежка програма. Деца, сериозен концерт и тайнствено парти за избрани гости. Алла Пугачова обещава да го посрещне в най-бляскава форма, впечатляващ тоалет и ослепителен блясък. Публика, млад съпруг и малки деца я задължават! А ние ще й изпратим нашето „С Днём Рождения, Алла Борисовна!”

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!

Ползвайки нашия сайт вие приемате и се съгласявате с правилата за неговото използване и информацията, която системата получава за вас Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close