You are here
Home > Здраве и красота > Бърза помощ: Какво трябва да направите, когато сте ужилени от оса?

Бърза помощ: Какво трябва да направите, когато сте ужилени от оса?

Ужилването от оси е често срещано явление през лятото и освен болка, може да предизвика сериозни за здравето последствия

След ужилване от оса може да се появи болка, сърбеж, подуване и дразнене на кожата. За щастие има естествени решения, които могат да ви помогнат в тази ситуация.

Лека реакция на организма

Ако се появи лека реакция веднага след ужилване от оса, можете да я лекувате у дома с естествени разтвори. Най-простият начин е да измиете мястото на ухапване със сапун и вода, за да премахнете отровата.

Нанесете лед върху ужилването, за да намалите подуването. Има и други решения, които могат да намалят сърбежа и подуването:

– содата за хляб може да облекчи дразненето на кожата и да успокои реакцията

– оцетът помага при ужилване от оса, тъй като киселинността на оцета помага за неутрализиране на ужилването

В допълнение към тези естествени решения можете да използвате крем с хидрокортизон, който облекчава болката и подуването, както и антихистамини, които помагат при подуване.

Ужилване от оса лучуние

Силна реакция на организма

Ако имате силна реакция на ужилване от оса, важно е да потърсите медицинска помощ. Ухапванията от насекоми могат да бъдат сериозни и затова е необходимо да посетите лекар, особено ако сте алергични към ужилване от някои насекоми.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!