You are here
Home > Здраве и красота > Болки в зъбите – болки в цялото тяло (Чуйте сигналите на страдащите органи)

Болки в зъбите – болки в цялото тяло (Чуйте сигналите на страдащите органи)

Ужасните болки в зъбите не говорят само за немарлива грижа и остаряване, а алармират и за друг проблеми

Отвратителните болки в зъбите обичайно се свързват с кариеси, лоша грижа, остаряване или проблем с храната. Никой не отрича тези проблеми, но по-важно е да знаете, че всяко увреждане на зъба алармира за нередности в определен орган на тялото. Понякога се случва така, че случва така, че дори ни боли мястото, където отдавна няма зъб. Всичко това е лесно обяснимо – нарича се „фантомна болка”. Чрез нея тялото алармира за възникнал проблем, който не бива да пренебрегвате.

Връзката между вътрешните органи и зъбите е нагледно обрисувана:
teeth

Болките в зъбите са сигнал за проблем, който се нуждае от навременна намеса, преди да се развие сериозна болест. Първи и втори горни и долни резци „отговарят” за бъбреците, пикочния мехур и ушите. Ако ви болят кучешките зъби, прегледайте навреме черния дроб и жлъчния мехур. За проблем при белите дробове и дебелото черво търсете погледнете състоянието на зъби 4 и 5, здравите стомах, далак и задстомашната жлеза не създават проблеми на големите коренни зъби 6 и 7. Познатите като „мъдреци“ са свързани със състоянието на сърцето и тънките черва.
Този лесен метод да опознаете „гласа” на тялото си ще ви помогне много. Трябва да знаете обаче че не всички вътрешни заболявания са съпроводени с болки в зъбите. Не пропускайте редовните профилактични прегледи, за да запазите младежко здраве!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!