You are here
Home > Здраве и красота > Боуен терапия: Тялото ни може да се излекува само

Боуен терапия: Тялото ни може да се излекува само

С Боуен терапия отключваме естествените механизми за самовъзстановяване на организма

Боуен терапия е сравнително нов, но ефективен метод за лечение на организма. Базира се на доказаните механизми за самовъзстановяване на тялото. Техниката въздейства на всичките му нива и е много по-различна от традиционната медицина. Лечението по никакъв начин не опровергава университетските знания и приложението им, а ги подпомага и ускорява ефекта им.

За първи път се прилага в Австралия, а нейният създател е покойният Том Боуен. Той е прозрял мъдростта на природата, която ни е създала съвършени. За Боуен организмът ни има всички ресурси да се справи сам с всичко, което го руши, научи woman-onthe-top.net.

Техниката се базира на специфични и деликатни движения с пръстите на ръцете по точно определени точки по кожата. Така „вътрешният ни лекар” провокира самолечение, което да компенсира недостатъците в съвременния начин на живот като стрес, лоша среда, обездвижване и всичко, което бавно разрушава организма ни.

Външните негативни фактори влияят на тялото на клетъчно ниво, но методът Боуен може фино да пренастрои организма към един вид „рестарт”.

Боуен терапия при малки и големи върши чудеса
Боуен терапия при малки и големи върши чудеса

Едно от доказаните преимущества на тази терапия е, че тя е холистичен метод – докато се опитвате да повлияете на едно неразположение, се лекуват и съпътстващи проблеми в тялото.

Боуен терапия не е модифициран масаж или акупунктура, а стимулиране тялото само да стигне до точка на равновесие и хармонично функциониране.

В основата на техника Боуен е древното познание, заложено в различни култури, че Творецът ни е създал съвършени за живот в хармония и благоденствие. Вместо да лекуваме тялото с химия, която помага в едно, а вреди на друго, припомняме на тялото изначалната му способност за самолечение.

Боуен терапия се състои не просто от деликатни движения, а и от обмислени паузи между отделните движения, необходимо за предаване на информация по невротрансмитерите. Така терапевтът успява да работи не само с един пациент, а с цяла група до седем човека. За да практикувате метод Боуен не е нужно специализирано образование. Достатъчно е да преминете през съответния курс, за да сте си в помощ или в подкрепа на семейство и познати.

Тази поредица от специфични движения няма как да ви навреди, дори да не постигнете оптималния ефект. Важно е да знаете, че не помага при терминални заболявания, но

Върши прекрасна работа при:
– травми от пресилване, проблеми със ставите, навяхване, болки в гръбнака, гръбначни изкривявания;
– вътрешните органи и храносмилателната система
– емоционални и хормонали проблеми
– проблеми с белия дроб;
– алергии;
– различни видове главоболие;
– нощно напикаване
– неразположения при бременност

Боуен терапия е деликатна грижа за физическото и емоционалното ви здраве, която може да провеждате всяка седмица и така ще се спасите от нанесените при стрес вреди.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!