You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Бременност през зимата: Как да се справим с нея?

Бременност през зимата: Как да се справим с нея?

Мислите си, че е по-лесно да сте бременни през зимата? Не е съвсем така

Сигурно сте си мислили, че е много по-лесно, отколкото през лятото, тъй като ще избегнете жегата. Но и зимната бременност си има своите предизвикателства. Ето някои от тях:

 

1. Дехидратация

Повечето хора мислят, че понеже не е горещо, е лесно да се избегне дехидратирането, но не е така. Студеният въздух може да бъде наистина сух, а когато влизате от студа навън в затоплена стая се потите и прегрявате по-бързо.

Решение:

Пийте повече вода, отколкото си мислите, че имате нужда. Дехидратацията може да доведе до проблеми, които варират от виене на свят, чак до преждевременно раждане.

Зимна бременност - предизвикателствата пред които се изправяме
Зимна бременност – предизвикателствата пред които се изправяме

2. Разходката не е приятна

Вероятно най-често препоръчваните упражнения за бременни жени са разходките. Студът може да направи така, че буквално да не искате да станете от дивана, но имайте предвид, че физическата активност може да помогне за намаляване на дискомфорта и болката, а също така е добра и за бебето. Затова не трябва да се пренебрегва.

Решение:

Можете да посещавате упражнения за бременни. Не само, че ще имате насрочено редовни физически упражнения, но ще се запознаете и с нови приятелки, които минават през същото, през което и вие. Също така, намаленото излагане на слънчева светлина през зимата може да доведе до недостиг на витамин Д, така че се консултирайте с вашия лекар за евентуално обогатяване.

3. Микроорганизмите дебнат навсякъде

Постоянно се страхувате да не се разболеете сега, когато сте бременна и се тревожите за здравето на бебето.

Решение:

Бъдете изключително принципни във връзка с миенето на ръцете. Не си пипайте носа или устата си с немити ръце. Не знаете какви бактерии могат да се намерят дори на бутона на асансьора. Също така, избягвайте да бъдете в една стая с някой, който кашля или кихане. Ако това се случи, гледайте да се извините и бързо да излезете, вашето здраве и здравето на бебето са приоритет.

4. Подовите настилки могат да бъдат хлъзгави

Ако настилките са заледени имате всички основания да се страхувате от падане. Бременността променя центъра на тежестта и сте по-склонни към падане.

Решение:

Носете равни ботуши, които не се хлъзгат. Уверете се, че ботушите ви дават опора на крака, сега не е време за високи токчета. Избягвайте да носите нещо твърде тежко. В случай, че паднете по корем, посетете гинеколог, за да се уверите, че всичко е наред, въпреки че по принцип бебето е добре защитено и усложненията са редки.

5. Зимното палто вече не ви побира

Вашето любимо палто вече не може да се закопчае? Осигуряването на нов гардероб по време на бременност може да бъде истинско удоволствие, но може би не искате да похарчите голяма сума пари за нещо, което ще носите само няколко месеца.

Решение:

Носете няколко слоя дрехи и върху тях широк пуловер, така ще ви бъде по-топло. А широкото яке ще свърши доста добра работа. Вземете си още и топли шал, шапка и ръкавици. Винаги до вас дръжте някоя по-тънка дреха, за да може, когато влезете в затоплена стая да се преоблечете веднага, преди да сте се изпотили.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!