You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Cherchez la femme: Музите, които създадоха Великите

Cherchez la femme: Музите, които създадоха Великите

Казано е, че до всеки велик мъж стои една великолепна жена, без която те надали биха имали същата съдба

Нежният пол умее да дава невероятна сила не само на децата и близките си, но и на своята половинка. Мъжът често става личност пред света, само защото е имал правилната дама до себе си.
Кои са тези великолепни музи, направили от кавалерите си велики мъже? Вижте ги:

Мерседес Барча Пардо
mercedes
Габриел Гарсия Маркес среща бъдещата си съпруга в заведение. Тя е едва на 13 години, а той веднага й предложил да се омъжи за него. Съгласила се, но предпочела първо да завърши училище, а самата сватба се състояла след 13 години. Мерседес е редом до Габриел по време на работата му върху романа „Сто години самота“. Тя винаги е вярвала, че съпругът й е гений. За да му помогне да изпрати творбата си на редактора и да бъде издадена, тя продава някои битови уреди, без да е имало гаранция, че тя ще се превърне в шедьовър.

Йоко Оно
ono
Феновете на Бийтълс редовно я винят за разпада на групата, но разцеплението между членовете е започнало, далеч преди Джон Ленън да срещне Йоко. Благодарение на нея той има солов албум, а песента Imagine стана международният химн на хипитата.

Джулиета Мазина
djulieta
Бракът на режисьора Федерико Фелини и актрисата Джулиета Мазина продължава цели 50 години и 1 ден. И двамата са били толкова различни характери, а са намирали много общи неща помежду си, прекарвали са почти цялото си време заедно. Фелини ревнувал силно Джулиета. Ако тя не е снимачната площадка той й звънял често и й вдигал скандали за всяка дреболия.

София Андреевна Толстой
sofia
София е била ангел-хранителят на Толстой в продължение на 48 години. Тя е секретар на съпруга си през цялата му творческа дейност. Само „Война и мир“ е преписван 7 пъти. След смъртта му именно тя пази огромното му художествено наследство.

Уна О’Нийл
una
Той й помогнал да стане зрял човек, а тя е поддържала младостта му – това споделя самата Уна за Чарли Чаплин. 17-годишната актриса и 54-годишният комик се срещат на снимачната площадка на филм, режисиран от самия Чаплин. Бракът им продължава 34 години и не успял да го провали дори и бащата на Уна – американският драматург Юджийн О’Нийл. Двойката има 8 деца – 5 дъщери и 3 сина.

Клементина Чърчил
clementina
Безкомпромисният политик Уинстън Чърчил ставал нежен и ласкав в присъствието на своята муза Клементина. Тя превзела трезвия му ум и силния му характер, вместо да остане в сянката на известния си мъж. 57 години брак и нито за миг не са били отегчени един от друг!

Гала
Salvador-Dali-Gala
Салвадор Дали винаги е благодарил на Гала, признавайки заслугите й и приноса й той да бъде пълноценен артист. Тя е не само негова жена, мениджър, секретар, а и модел. Гала се е грижила да организира изложбите му, да намери клиенти, за комфорта му и за здравословното му състояние.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!