You are here
Home > Cherchez la femme > Кариера > Да направиш бизнес за милиони, благодарение на въпрос, който мама ти е задавала всеки ден

Да направиш бизнес за милиони, благодарение на въпрос, който мама ти е задавала всеки ден

Братята Джейкъбс станали милионери, защото имали майка, чийто оптимизъм изглеждал несъкрушим

През 1994 година братята Бърт и Джон Джейкъбс създали компания за продажба на тениски със собствен дизайн, под името «Life is Good» (Животът е хубав).

По това време младежите нямали нищо, но днес са собственици на бизнес за 100 милиона долара. Прогресът им изглежда впечатляващ, но според историята им се дължи преди всичко на майка им. Джоан ги научила да търсят в живота преди всичко хубавото, независимо от обстоятелствата.

Детството на Бърт и Джон – най-малките от шест деца, не било приказно. Когато били едва в началното училище, родителите им катастрофирали. Майката се отървала с леки травми, но бащата пострадал сериозно: Лявата му ръка престанала да функционира. Това коренно го променило: Станал раздразнителен и непрекъснато изливал гнева върху близките си.

Независимо от неприятностите, майка им не спирала да вярва, че животът е преди всичко хубав за тях. Всяка вечер, щом се събирали около масата, задавала един и същи въпрос: „Какво хубаво ви се случи днес?”
life-is-good
„Както и да звучаха думите на мама, те буквално променяха енергията на стаята. Без да разберем какво се случва, ние оживено започвахме да разказваме за най-доброто, най-смешното, най-странното нещо, което сме преживели през деня. Семейството ни се отличаваше с оптимизъм, даже и когато не ни беше до веселба”

Мама Джоан била типичен пример за това, че Оптимизмът е избор, който трябва да правим всеки ден.
life-is-good-2
По тази причина и Бърт и Джон не се отчайвали, когато не им се получила продажбата на тениски по улиците на Бостън. Имали едва 78 долара в сметката, но успехът ги застигнал щом сложили на стоката си усмихнато личице с барета, придружено от надпис „Животът е хубав”.

Простият, но позитивен дизайн се харесал страшно на клиентите. Само за една година продажбите им стигнали 87 хиляди долара. Сега двамата братя продават в хиляди магазини по света като пропагандират здравословния начин на живот.
life-is-good-3
И след 22 години повечето от тениските им е с надпис «Life is Good». Няма как да спорите с тях – животът им наистина е хубав!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!