You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Да заменим битовата химия с безопасни алтернативи (Безценни съвети за еко- домакини)

Да заменим битовата химия с безопасни алтернативи (Безценни съвети за еко- домакини)

Да си „еко” е ангажиращо, но може да полезно не само в перспектива, ако вземете предвид някои доказани факти

„Еко” – възпитанието е морален дълг на всеки родител към децата си. Планетата от райско място лесно би се превърнало в пустиня, ако не научим и себе си, и тя и да пазим това богатство, с което притежаваме.

Грижата за природата не е допълнително бреме, но може да бъде и финансово изгоден мотив да преосмислим начина, по който се грижим за домакинството си. Ако се съмнявате в това, може да прочетете няколко безценни съвета от познавачи в woman-onthe-top.net:

Да си еко е върхът! Пестиш пари и къщата ти свети!
Да си еко е върхът! Пестиш пари и къщата ти свети!

– Всеки прах за пране на 80% (!) е съставен от баласт, за да си струва купуването на голяма разфасовка. В крайна сметка активните вещества са едни и същи, затова по-добре заложете на течни концентрати. Те са по-икономични от праховете и далеч по-безопасни, когато попадат във водоемите и не рушат екосистемите.
– Съставът на шампоана се различава малко от душгеловете, така че те са лесно заменими.
– Най-голямата лъжа е, че пералните се рушат от котлен камък. Calgon e чудесен прах за пране…като всички останали.
– Още по-позорен е фактът, че ни вменяват различия между омекотителите за цветно и бяло бельо. Съставките им са еднакви, разликата е в етикетите.
– „Бомбичките” за вани LUSH са всъщност 99.9% съдържание на сода. Разбира се евтиния продукт не прави евтино почистващо средство. Инвестирайте в сода, вместо в „бомбички”.

– Ако в любимия ви крем има съставка вазелин или парафин, по-добре директно използвайте тези продукти. Иначе плащате за няколко капки етерични масла и аромати. Много по-лесно да се направи сами козметика.

– Ако верото ви причинява дискомфорт или вреди на кожата на ръцете си, най-добре е да миете чиниите си с горчица. Точно така! Горчица на прах върху гъбата сваля мазнината от съдовете и щади засегнатата кожа.

– Смесете оцет с вода (1: 1), за да почистите цялата къща! Този стар номер за прозорци всъщност е великолепна идея за чист дом за малко пари и опасни препарати в близост до децата.

– За самите прозорци пък трябва да направите сместа оцет с вода (1: 5). Това съотношение гарантира, че прозорците ви ще лъснат като огледало.

– За да избелите тъкани се нуждаете от 10 литра вода, 2 супени лъжици водороден прекис и 1 супена лъжица амоняк.

– Канализационни тръби могат да се почистват със сол. Солта се излива в тръбата и след това по нея се пуска вряла вода.

– Варовиковите петна или налепи по мивката изчезват с помощта на комбинацията – хлебна сода и оцет. Нека да постои малко, след това минете с грубата част на гъбата за миене.

– Необходимо е обновите дъските за рязане? Кори от цитрусови плодове са точно това, което ви трябва. Те не само ще почистят дъските за рязане и замените освежители за въздух.

Момичетата от „Жена на Върха” като добри приятелки ще ви посъветват да похарчите спестените пари само за себе си. Знаем, че винаги мислите първо за децата, мъжа и дома. Да си еко е страхотно, но чистотата и грижата за природата не бива да ви носят само морално удовлетворение!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!