You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > „Домът, в който си роден, е твоята съдба”: Какво ще видите в първите епизоди?

„Домът, в който си роден, е твоята съдба”: Какво ще видите в първите епизоди?

Започва „Домът, в който си роден, е твоята съдба” – един различен сериал с Демет Йоздемир, Ибрахим Челиккол и Енгин Йозтюрк

За Нова година DIEMA FAMILY поднася специален подарък за зрителите си – хитовия сериал „Домът, в който си роден, е твоята съдба”. В него зрителите ще видят стари любимци – Демет Йоздемир, Ибрахим Челиккол и Енгин Йозтюрк, но в необичаен разказ за любовта, преодоляването на тежкото детство, освобождаването от травмите, нанесени в миналото.

Сценарият на сериала е по действителната история, описана в „Момичето на прозореца“ на Гюлсерен Будайъджъоолу. Авторката е известен психиатър и по нейна книга беше създаден любимия на българските зрители „Завинаги”.

„Домът, в който си роден, е твоята съдба” е историята на Зейнеп – момиче, израснало между два свята и жена, избираща между двама вълнуващи мъже. Тя е родена в нещо като гето. Баща ѝ е пропаднал алкохолик, а майка ѝ – отчаяната му съпруга, изгубила сина си заради липсата на пари. Зейнеп на пръв поглед е по-голяма късметлийка от тях. Дадена е за отглеждане в богато семейство, което ѝ осигурява всичко. Когато израства обаче е принудена да избира между възможността да бъде преуспяла и дълга към биологичното си семейство.

„Домът, в който си роден, е твоята съдба”: Какво ще видите в първите епизоди?

Какво ще видите в първите епизоди на „Домът, в който си роден, е твоята съдба”?

Сериалът започва с изповедта на Зейнеп – тя е имала ужасно бедно и тъжно детство. Вечно пияният ѝ баща редовно пребива майка ѝ, брат ѝ е тежко болен, но не могат да си позволят лекарски грижи. Зейнеп е мъничка, но страшно много иска да учи. Това никак не се харесва на баща ѝ, който забранява на майка ѝ да я води в училище.

Брат ѝ умира, но Зейнеп е с повече късмет. Господарката на един от домовете, които чисти майка ѝ, е бездетна и е очарована от малкото момиченце. Моли Сакине да ѝ даде дъщеря си, за да я изучи. Майка ѝ не може да изгуби и това дете, но баща ѝ с охота я изоставя срещу обещание за пари.

Зейнеп наистина получава всичко, от което се нуждае едно дете, но някак винаги си мисли, че трябва да заплати за него. Расте, обгрижена от втората си майка и толерирана от втория си баща. Става студентка и ѝ предстои да завърши престижна специалност.

Един ден се озовава в стария си квартал. Вижда как децата се подиграват с една луда женица- Нурие. Спира да ѝ помогне, докато тя се опитва да намери червилото си в калта. Драмата се случва пред автосервиза на майстор Мехди. Той остава очарован от хубавата богаташка, която не се страхува да се изцапа заради непозната.
Майсторът и Зейнеп подхождат с предубеждение един към друг, но мъжкараната в сервиза – Кибрит, осъзнава, че между тях има привличане. Докато оправят гумите на непознатата, тя разказва на Зейнеп, че Мехди е закрилникът на квартала.

Местната сватовница Султан е в дома на майстора. Показва цяла колекция със снимки на майка му и сестрите. Жените в семейството на Мехди искат да го оженят, за да го откажат да мъсти на Бейси, комуто предстои да излезе от затвора.

В същия ден втората майка на Зейнеп и любимият ѝ организират парти-изненада за рождения ѝ ден. Една от гостенките- Емине е дъщеря на сватовницата. Тя разказва за събитието на Султан. Зелиха би искала такава снаха, но дъщеря ѝ Мюжгян смята, че такова момиче ще гледа високомерно на брат ѝ. Зелиха обаче е очарована от нея. Мехди е бил приятел на покойния Ремзи и със сигурност ще се съгласи да се ожени за нея.

Сакине се появява неканена на партито на дъщеря си. Зейнеп не е груба с нея, но не казва на Фарук, коя е тя в действителност. Сакине потвърждава подозренията му, че е била прислужница в дома на любимата му.

Зейнеп се срамува от лъжата си. Фарук я изненадва с годежен пръстен и тя е принудена да приеме, за да не го унизи пред другите. По-късно обаче тя се връща в родния квартал. След 12 години отново е в дома, в който се е родила.

Майка ѝ е щастлива да я посрещне. Твърди, че баща ѝ се е разкаял и всеки ден ходи в джамията. Местната красавица Бенал пък не пропуска повод да бъде до Мехди и за никого не са тайна чувствата ѝ. Султан обаче включва дъщеря си в сватосването на майстора и Зейнеп.
Родният дом на бъдещата адвокатка е в окаяно състояние. Тя разбира, че вторият ѝ баща отдавна не дава пари на семейството ѝ. Тръгва си сдобрена с близките си. По пътя спира в дома на Емине. Султан я упреква, че е изоставила напълно родителите си.

Зейнеп не може да преглътне лесно думите ѝ. Осиновителите ѝ се струват жестоки хора, защото не вярват в искреното разкаяние на баща ѝ. В дома на Мехди всяка говори за Зейнеп, но майсторът и дума не дава да се спомене за сватба.

На другия ден синът на Бейси нахлува с хората си в автосервиза и се налага собственикът да го вразуми и прокуди. Сакине отива в дома на дъщеря си по покана на Нермин. Докато Зейнеп отива на лекции, майка ѝ разбира, че дъщеря ѝ има сериозен кандидат, който окончателно ще я накара да загърби семейството си от квартала. Ужасена, че дъщеря ѝ ще замине завинаги в Лондон, Сакине разплаква благодетелката на дъщеря си и е решена да се бори за детето си.

Султан се появява в подходящото време. Тя предлага чудесна възможност на Сакине – да омъжи дъщеря си за местния герой. Зейнеп отива да види майка си. Сакине прави всичко, за да ѝ вмени вина и да я накара да се чувства неподходяща за Фарук. Майката на Мехди получава криза, щом научава, че синът ѝ е в опасност.

Зейнеп не се появява на срещата с годеника си. Стяга си багажа и се сбогува с Нермин и Екрем, за да се върне при биологичните си родители. Когато Зейнеп се прибира в родния дом, Мехди отстъпва пред болната си майка и се съгласява да се ожени. И Зейнеп разбира, че има претендент за ръката ѝ от квартала. Без да знаят нищо един за друг, Мехди и момичето, което вече го е впечатлило, се срещат случайно.

Ден по късно двамата се срещат на място предварително уговорено от майките им. Най-добрите им приятели са с тях, но ги оставят да говорят насаме. Мехди е толкова очарован от Зейнеп, че е забравил за предубежденията и говори директно за брак. Тя не е така потресена, колкото би трябвало. Двамата прекарват много приятно времето заедно, но след като той я изпраща, Зейнеп му отказва. Въпреки всичко тя чувства, че с него е по-истинска и може да си каже повече неща, отколкото с Фарук.

Мехди споделя с най-добрия си приятел впечатленията от Зейнеп. В същото време майката на избраницата му ловко си играе с чувствата ѝ и я кара да изпитва ужасно чувство за вина. На другата сутрин Зейнеп посещава другия си дом. От там Екрем я прокужда по деликатен начин, давайки ѝ да разбере, че никога не е искал чужда дете, за да има семейство. На излизане Зейнеп среща Фарук. Казва му истината за себе си и той я изоставя сам-сама в дъжда.

Единствената, която не се отказва от Зейнеп, е Нермин. Тя обаче среща гневния отпор на Сакине, която отказва парите ѝ. Нермин страда много за дъщеря си и не подозира, че мъжът ѝ крие от нея обажданията и съобщенията на Зейнеп.

Момичето търси утеха на гроба на брат си. Там я открива Мехди. Тя сама се досеща, че той се погрижил брат ѝ да има достоен гроб. Осъзнава, че всеки път, когато е имала нужда от помощ, на пътя ѝ е заставал Мехди. Изненадващо дори за себе си, приема предложението му за брак. Той трудно осъзнава това и може да сподели чувствата си само с най-добрия си приятел Нух.

От предстоящия брак само майките на бъдещите младоженци изглеждат щастливи. Дори голямата сестра на Мехди не пропуска да изкоментира ненадеждните си сватове. Майсторът пресреща Бенал. Иска сам да ѝ съобщи, че ще се жени. Бенал разбира, че с мечтите ѝ е свършено и не може да си поеме дъх от болка.

Годежът на Зейнеп и Мехди изглежда като фарс. Родителите на булката са на път да изгубят дома си и бащата се надява да живее с младите. Зейнеп се чувства като в безтегловност, а сестрата Мюжгян се държи по-зле, отколкото всяка свекърва. Фарук в същото време се оплаква на приятел от тайните на годеницата си.

На другия ден семейството на Зейнеп се нанася при сватовете. Бенал наблюдава суматохата и въпреки болката отива да види с очите си мъжа когото обича и избраницата му. Госпожа Нермин прекарва дните си като болна в леглото си, без да подозира, че дъщеря ѝ ще се омъжи за непознат.

В деня на сватбата Зейнеп все още е като замаяна. Нермин получава вест от дъщеря си в съдбовния ден, но ѝ се обажда миг след като Мехди я е отвел от стаята. Зейнеп се паникьосва. Отказва да се омъжи още преди да е видяла гостите. Майката на булката успява да я принуди за пореден път да действа против сърцето си. Мехди е недоволен, но малката му сестра го убеждава, че всичко е само паника.

Зейнеп и Мехди се женят, въпреки напрежението. Единственото, което разваля празника им е нахлуването на сина на Бейси. Мехди не успява да спре наглостта на Джелял и го напада. Зейнеп се разстройва и напуска сватбата. Мюжгян и Сакине се опитват да я „вразумят”. Мехди се появява и обяснява станалото. Зейнеп не иска да бъде омъжена за толкова агресивен мъж. Мехди я отпраща. Зейнеп понечва да напусне къщата, но на прага се сблъсква с Фарук.

Мехди забравя, че е искал да върне свободата на жена си. Пребива Фарук след грозен коментар. Нах се намесва, за да го спре навреме. Двете майки на Зейнеп се скарват. Госпожа Нермин е съкрушена. Казва на Зейнеп, че се е омъжила за същия човек като баща ѝ.

За да потуши скандала и да успокои Мехди, Сакине лъже всички, че Фарук е син от първия брак на Екрем. Зелиха е готова да се справи с всички гости на сватбата, които искат да отдумват снаха ѝ.
Мехди нито за момент не вярва, че Фарук е случаен в живота на жена му. След цялата неразбория, когато остават насаме, той ѝ иска обяснение. Тя е принудена да лъже, защото се страхува от гнева на мъжа си, който заплашва всички наоколо. Мюжгян подслушва да вратата им, убедена, че Фарук е ухажор на снаха ѝ.

След дългата кавга, Мехди решава да разкаже на жена си за проблемите си Бейси. Тя отказва да живее в подобен свят. Иска да го прокуди от стаята им, но двамата са принудени да останат заедно. Меди преспива до леглото на жена си. Мюжгян цяла сутрин недоволства, че трябва да слугува на снаха си. Зейнеп излива цялата си обида върху Сакине. Обвинява я, че заради нея се е отказала от бъдещето си и се е омъжила за човек, нападнал двама души в един ден.

Зейнеп напуска без разрешение дома на мъжа си. Взима и майка си, защото получава съобщение, че Фарук е в квартала. Тя успява да се види с бившия си годеник. Той настоява да знае дали е преспала с мъжа си. Мехди е на крачка от това да ги види, но Сакине умело симулира припадък. Той отвежда жена си в университета, където Фарук отново я притиска с молби да анулира брака си и да подновят връзката си.

Зейнеп успява да се измъкне и да види майка си Нермин. Обяснява ѝ, че още търси себе си и дома си. На няколко крачки от богаташкия дом я чака Мехди. Мъжът ѝ отново се държи с разбиране както по времето на първата им среща. Двамата успяват да постигнат съгласие. Щом се прибират у дома, Мехди решава, че ще поиска благословия и от госпожа Нермин. Иска да се запознае официално с „брат” ѝ и да поиска прошката му.

Сакине се опитва да помогне на дъщеря си. Отива в дома на Нермин, за да разкаже за голямата лъжа за Фарук. Моли я да помогне на дъщеря ѝ.

В уречената вечер Нермин и Екрем посрещат семейството на Мехди. Вторият баща на Зейнеп се държи хладно, но жена му се опитва да бъде по-гостоприемна. Въпреки, че е ядосан на приемната си дъщеря, Екрем позволява на Нермин да излъже за Фарук. Вечерта може да бъде спасена, но Мехди случайно открива снимки от предишния годеж на жена си, докато търси банята.

Зейнеп умело прикрива най-компрометиращата снимка, но Мехди бързо отвежда семейството си. Джемал попада на Фарук в бара и му казва, че могат да си бъдат полезни. Семейството на Мехди се прибира у дома, но той, приготвя безмълвно багажа си, за да остане в сервиза. Зейнеп иска обяснение и е готова да оправдае лъжите си, но той иска да чуе само истината от нея.

Мехди чува, че жена му го смята за насилник и си тръгва. Семейството е ужасено. Дори Сакине не може да спре Зейнеп да каже истината. Признава пред всички, че Фарук ѝ е бил годеник. Сакине защитава дъщеря си, а свекървата съветва снаха си повече да не лъже. Единствена Мюжгян не може да си намери място от злоба. Мехди намира утеха в разговора с Нух и в грижата за бездомните деца в гаража си.

На сутринта семейството на Зейнеп излиза рано от къщата, а тя решава да занесе храна на мъжа си. Младата жена случайно чува как Мехди казва на приятеля си, че би дал всичко за нея, но не може да ѝ вярва. Приятелката ѝ я съветва да напусне мъжа си, за да не живее без любов и за да може да се върне при Фарук. Зейнеп обаче се връща при Мехди.

Съпрузите не се сдобряват. Когато Зейнеп си тръгва обаче, майсторът изпраща Кибирт след нея с пари. Момичето вижда как Фарук преследва невестата на закрилника ѝ и ѝ дава паспорт по заръка на Нермин. Зейнеп отива при втората си майка, за да получи обяснение. Нермин ѝ предвещава ужасно бъдеще, ако остане с Мехди. Кибрит отива при майстора и му разказва всичко, което е видяла в автобуса.

И Емине съветва Зейнеп да напусне мъжа си, защото няма да бъде щастлива. Докато момичето се колебае какво да направи с живота си, Бенал я заговаря на улицата и я кани да ѝ гостува при възможност. Свекърва ѝ и майка ѝ я убеждават, че се струва да се бори за брака си. Мехди сам се прибира у дома.

Двамата разговарят спокойно. Мехди ѝ дава възможност да се разведат бързо и без скандал, дори се е погрижил за семейството ѝ. Когато той си тръгва отново, тя се чувства изоставена за пореден път. Фарук ѝ пише, че ще я чака. Тя напуска къщата и казва, че отива при Мехди. Този път не лъже. Отива в сервиза и дава на мъжа си документа за развод, който е подписала.

Тя си тръгва. Раздялата и за двамата е тежка. Зейнеп открива Фарук на летището, а полицаи и социални затварят гаража на Мехди и отвеждат децата, които са под негова закрила.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!

Ползвайки нашия сайт вие приемате и се съгласявате с правилата за неговото използване и информацията, която системата получава за вас Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close