You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > „Домът, в който си роден, е твоята съдба”: Зейнеп спасява Мехди, Баръш осъзнава любовта си

„Домът, в който си роден, е твоята съдба”: Зейнеп спасява Мехди, Баръш осъзнава любовта си

Мехди се бори с всички средства за оцеляването си в „Домът, в който си роден, е твоята съдба”, семейството му губи всичко

След кризата в предишния епизод на „Домът, в който си роден, е твоята съдба” Мехди се преборва и оживява. Зейнеп се срива с поредния пристъп на вина. Оттегля оплакванията си срещу бившия. В замяна иска само той да напусне Истанбул. Баръш и Нермин разбират какво е направила и двамата са разстроени от решението ѝ. Зейнеп се налага да оправдава избора си и пред двамата. Баръш вярва, че тя още е влюбена в Мехди.

Сакине също упреква дъщеря си. Нермин показва на Зейнеп вестниците, в които е описана като жертва на насилие. Султан ѝ показва подкрепа като изчиства прозорците с тях. Добрата жена ѝ намеква, че Баръш е влюбен в Зейнеп.

Мехди разказва на Джемиле и адвоката си, че е нападнат заради Вейси – убиеца на баща му. Той разбира, че Зейнеп е оттеглила жалбата си, но е поставила условие. Али Ръза успява да убеди Султан и Емине да отидат при него.

Зейнеп разказва на Баръш при какво условие е оттеглила жалбата си. Категорична е, че вече не обича Мехди. Али Ръза убеждава Султан и дъщеря ѝ да работят за семейството му. Саваш ще има грижата да научи Емине на английски. Али Ръза и Султан стават все по-близки, дори когато не спират да се карат.

Нух губи магазина си, но Мехди мисли само как да чуе отново гласа на бившата си. Той трябва да изчака спокойно деня на освобождението си. Зейнеп и Баръш отново работят заедно и се чувстват щастливи от компанията си. Той ѝ прави малки, но мили подаръци. В дома на Зейнеп обаче не е спокойно – скарана е с двете си майки, които се страхуват за нея.

„Домът, в който си роден, е твоята съдба”: Мехди отвлича Зейнеп, жени се за Бенал
Мехди се завръща в затвора, но в нова килия. Не изглежда нещата, че ще бъдат спокойни и там. „Началникът” в килията твърди, че е познавал баща му. Адвокатът на Мехди го предупреждава, че срещу него са големите възможности на Вейси. Той трябва просто да изчака освобождаването си. Неприятностите обаче сами намират Мехди.

Зейнеп се сдобрява с Нермин. Али Ръза иска да убеди племенниците си да се преместят и да заживеят по-щастлив живот. Мехди се спасява от поредното нападение, но ножът остава скрит в килията. Баръш води Зейнеп в дома си, за да работят там. Близостта им радва Султан, но не и Саваш.

Сестрата на адвокатите обещава да пристигне, за да помогне в продажбата на семейния дом. Мехди е готов да напусне затвора, но е нападнат за пореден път. Той успява да се справи, но друг затворник наранява нападателя му. Мехди е обвинен и задържан отново.

Когато близките му се прибират, хазяинът им вече е изхвърлил багажа им на улицата. Зейнеп разбира за нещастието им и ги прибира под покрива си. Кибрит умолява майка си пред всички да стане адвокат на Мехди. Нермин не пести горчивите думи, но Зейнеп не може да изостави човек в беда. Кибрит отпразнува рождения ден с близките си.

Мехди получава „вест” от врага на стената на карцера – знае, че войната не е приключена. Баръш е щастлив да посети Зейнеп в дома им. Съобщава на Нермин, че е спасил богатството ѝ. Баръш вижда близките на Мехди в дома на Зейнеп. Когато остават насаме, не пести горчивите думи. Двамата обаче се сдобряват. Той ѝ предлага да се видят и извън работа. Баръш я чака на уреченото място. Зейнеп обаче не отива – появява се в съда, за да стане адвокат на Мехди.

Баръш чака дълго време. Звъни на Нермин, за да разбере къде е Зейнеп. Тя защитава пламенно клиента си, но се появява лъжесвидетел, който обвинява Мехди. Съдията с изненада научава, че Зейнеп защитава мъжът, когото е вкарала в ареста.

Баръш търси навсякъде служителката си. Подозира, че тя помага на Мехди, но не намира доказателства. Тя сама му се обажда, но крие причината за изчезването си. Зейнеп споделя с Емине и Саваш какво преживява. Моли брата на Баръш за помощ. Той се съгласява, въпреки съмненията си.

Мехди вдига скандал на „кмета” на килията. Зейнеп и приятелите ѝ успяват да скрият намеренията си от Баръш. Двамата решават да отидат на срещата си. Той ѝ намеква, че иска да бъдат по-близки. Мехди трябва да се справи с гнева на всичките си съкилийници. Той разказва на „кмета” защо го нападат в затвора. Кибрит се завръща и разказва на семейството на Зейнеп, че Мехди лежи невинен.

Баръш се опитва да целуне момичето си на раздяла. Тя му напомня за първата им целувка. Оказва се, че той помни случилото се, но си е мислил, че сънува. Сакине ги гледа тайно, изумена от близостта им. Тайно порицава дъщеря си за поредното ѝ смело решение.

Султан принуждава Нермин да приеме семейството на Джемиле на масата. Разделят с тях оскъдната си храна. Бляскавата сестра на Баръш и Саваш – Йозлем, пристига в бащиния си дом. Баръш не крие ентусиазма си от Зейнеп. Сестра му се досеща, че той има повече от професионален интерес към нея.

Зейнеп и Нух се опитват да открият ранения Бекир. Саваш тайно помага на приятелката си. Зейнеп обаче се страхува, че ще загуби доверието на Баръш. Може да довери страховете и само на Емине. Зейнеп се вижда с Бекир и му казва, че е разбрала защо помага на Вейси. Нух провокира дори скандал в болницата, за да помогне на шурея си.

Йозлем е дълбоко потресена от появата на Султан и Емине. Разпитва за Зейнеп и близките ѝ. Не скрива отношението си пред Али Реза, но вуйчото ѝ обръща внимание, че Саваш никога не е бил толкова добре, а Баръш дори е влюбен.

Зейнеп отива на свиждане на Мехди. Той ѝ казва, че я обича, но тя е само негов адвокат. Той се нуждае от пари, за да оцелее в затвора. Тя не смее да каже, че бизнесът на семейството му е фалирал. Зейнеп моли Баръш да наеме Нух като шофьор. Адвокатът е готов да го наеме, защото тя се застъпва за него.

Зейнеп се запознава с Йозлем преди да направят оглед за бъдещия дом на братята. Сестрата на Баръш я отвежда. Йозлем се сблъсква със Сакине. Зейнеп не крие, че това е биологичната ѝ майка. След това любопитната аристократка вижда Кибрит с бебето и Бенал. Нермин се опитва да изглади нещата, но Йозлем разбира, че това са хора извън нейния кръг. Прави проучване и разбира за проблемите ѝ с Мехди. Вечерта вдига скандал на братята си. Баръш реагира спокойно и ѝ разказва за Зейнеп. Йозлем е напълно потресена от избора на брат си.

Зейнеп предлага на Нух да работи за Баръш, но Джемиле е против. Той настоява жена му да помисли и за него веднъж. Тръгва си гневен от къщата. Зейнеп се вижда тайно с Баръш. Двамата разговарят в колата му.

Джемиле, Бенал и бебето отиват на свиждане на Мехди. Жените упорито крият от него истината за състоянието си. Зейнеп, Емине и Саваш обсъждат делото в крайбрежно заведение. Баръш се появява изненадващо и вижда как любимата му скрива папка с документи. По-късно Зейнеп се среща с Мехди. Подсказва му, че ако платят операцията на дъщерята на Бекир, може би той няма да бъде толкова верен на Вейси. Тя не успява да го убеди. А в същото време някой спира поддържащата апаратура на Бекир, а Нух и Баръш стоят пред вратите на затвора.

Зейнеп получава съобщение от мъжа на Джемиле. Когато вратата на затвора се отваря, отвътре излиза старият адвокат на Мехди. Баръш моли Нух да пази тайна, че са били в затвора. Бенал научава, че са нападнали Бекир. В същото време Мехди изповядва всичките намерения на Зейнеп пред стария приятел на баща си в затвора. Разказва му и за бившата си жена, която не е спрял да обича.

Зейнеп се надява с помощта на Бенал да намери медицинска сестра, която работи в отделението, където се намира Бекир. Саваш обещава да осигури парите, които са им необходими. В офиса Зейнеп получава цветя от Баръш.

Саваш изпраща Емине в стаята на брат си, за да вземе парите от сейфа. Йозлем намира фибата на момичето и едва не разкрива плана им. Саваш обаче успява да се справи със сестра си. Зейнеп трябва да вечеря с Баръш, но Нух се нуждае от нея, за да предадат парите. Саваш отново идва на помощ и принуждава Баръш да се прибере. Зейнеп показва парите на Бекир и той се съгласява да спаси Мехди. Операцията на дъщеря му е платена. Хората на Вейси обаче успяват да ликвидират Бекир.

Йозлем вижда фибата от стаята на Баръш в косите на Султан. Брат ѝ установява липсата на пари в сейфа и тя обвинява в кражба жената. Султан чува обвиненията и си тръгва обидена с Емине. Саваш поема цялата вина и вдига скандал на близките си.

Зейнеп и Нух се опитват да намерят друго спасение. Баръш пристига с цялото си семейство, за да поискат извинение от Султан. Саваш поема отговорност за неловкия момент. Сакине си мисли, че са дошли да искат Зейнеп и се опитва да бойкотира гостите. Накрая Султан и Емине решават да се върнат при братята. На другия ден ги чакат огромни букети за „добре дошли”.

Докато Нух се опитва да открие друг, който да помогне на Мехди, попада на Али Ръза в бара. Баръш показва билети на Зейнеп, защото им предстои дело. Нух прибира пияния Али Ръза и се налага да преспи в дома на шефа си.

Всички проблеми изглеждат решени, но Баръш надниква в стаята на спящия Саваш. Разглежда документите на масата му и разбира, че брат му работи в полза на съперника му в „Домът, в който си роден, е твоята съдба”. Той се обажда на Зейнеп и случайно разбира кога ще излиза с Нух.

На сутринта Баръш проследява джпиеса на служебната кола на Зейнеп. Вижда, че тя е в затвора. Там тя разказва на Мехди за случилото се с Бекир. Дава му част от парите, за да се справи в килията. Когато излиза, близо до Нух вижда Баръш.

Двамата се скарват безпощадно. Тя го обвинява, че се превръща в Мехди – следи я, държи ѝ сметка, поставя забрани. Моли го за извинение за лъжите и иска да напусне работа.

Нух изживява тежко ситуацията и мисли, че ще го уволнят. Не получава разбиране от Джемиле, която мисли само за брат си и вярва, че всичко ще се нареди. Зейнеп разказва на майките си и се налага да се справя с гнева им. Заплашва ги, че ще ги напусне, ако продължават да не я разбират.

Мехди се поддава на провокациите на затворник и го удря. Заплашва да го убие, ако още веднъж се доближи до нещо негово. Султан ревнува, че Али Ръза и неговите среднощни излизания.
Покровителят на Мехди в затвора му дава телефон, за да говори със Зейнеп. Той ѝ иска прошка за всичко причинено в случай, че повече не се видят. Баръш иска обяснение от Саваш за тайната му помощ за Мехди. Али Ръза провокира племенника си да помисли какви чувства го карат да реагира по този начин. Баръш признава, че може би е влюбен.

Султан подслушва разговора на Зейнеп и дъщеря си. Показва подкрепа на адвокатката. Зейнеп заявява, че повече не иска да лъже никого. Нух се среща с шефа си, готов да напусне. Баръш настоява да продължи работата си при него.

Султан извежда Емине и Зейнеп на кръчма. Али Ръза пък извежда племенниците. Нух не среща подкрепа за пореден път от жена си. Сакине успява да поговори на Джемиле, за да я вразуми и да я накара да цени мъжа си повече. Покровителят на Мехди му разкрива истината за състоянието на близките му: че са без работа, без дом, че разчитат на милостта на Зейнеп.

Зейнеп и приятелките ѝ се напиват и се веселят, без да предполагат че Али Ръза и племенниците му са в същото заведение Когато си тръгват, Саваш им се обажда и те намират заведението им порядъчно почерпени. Щом вижда Баръш, Зейнеп сякаш отрезнява. Пред неодобрителния поглед на Саваш, двамата се уединяват, за да разговарят.

Баръш и Зейнеп най-после говорят откровено за всичко. Той я моли никога да не крие нищо от него. Сдобряват се и се прегръщат силно. Момичетата се прибират доволно пияни, а Джемиле не одобрява поведението им. Зейнеп се събужда махмурлийка, но пък майките ѝ я изненадват със закуска и прегръдки.

В дома на Баръш има повече напрежение. Йозлем се показва надменна и арогантна, което вади от равновесие Али Ръза. Той успява с крясъци да смири племенницата си. Джемиле показва недоволството си от поведението на Зейнеп, но под влияние на Султан се помирява с бившата си снаха.

Когато идват на свиждане, Мехди показва на близките си, че знае истината за състоянието им. Баръш посещава Зейнеп и предлага да продължат работата си със Саваш.Султан и Емине решават да напуснат дома на адвокатите, защото не искат да получават пари за помощта си. Дори надменната Йозлем се смущава от благородството им.

Зейнеп разговаря с Бусе – кабаретна певица, която може да помогне на Мехди. След това се налага да обяснява на бившия си мъж откъде са парите, които му осигуряват комфорт в затвора.

Бусе иска прекалено много пари за показанията. Баръш предлага на брат си да работи пълноправно в компанията. Саваш се явява на делото на Мехди. Появява се свидетел, с чиято помощ майсторът може да бъде освободен. Поема вината за раняването на Бекир.

Делото се решава в полза на Мехди. На излизане от залата всички виждат в коридора Баръш. Той гледа предизвикателно съперника си – вижда се, че е съпричастен в освобождаването му.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!