You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Джулия Хокинс – спринтьорката, която показа, че и на 103 години няма невъзможни неща

Джулия Хокинс – спринтьорката, която показа, че и на 103 години няма невъзможни неща

103-годишна американка показа какво значи сила на духа

Здрав дух в здраво тяло! 103-годишна спринтьорка показа какво значи упоритост и борбеност, дори на преклонна възраст. Американката Джулия Хокинс постави нов рекорд по време на състезанията в своята възрастова група. И скри шапката на много млади момичета и момчета, показвайки безкрайните възможности на човешкия дух.

Джулия е на 103 години, но е активен атлет и спортува всеки ден. Освен, че се занимава с фитнес, бягане, градинарство и плуване, възрастната дама също така сама обработва огромното си ранчо и се грижи за градината си. Тя постави и нов рекорд за 100-годишните, като измина 50 метра за 21,6 секунди. По време на състезанието в Ню Мексико, Джулия не успя да счупи собствения си рекорд отпреди година и измина разстоянието за 46 секунди. Забележително постижение, между другото.

Джулия е пенсионирана учителка, която се поддържа с колоездене, градинарство, различни спортове, готвене и други дейности.“Аз съм постоянно активна. Имам земя от няколко хектара, която постоянно обработвам. Имам 30 храста бонзай, някои от които са на 40 или 50 години. Това ме държи заета“, казва Хокинс за себе си.

Освен с бягане Джулия се занимава и с колоездене. При това е била вече на 80 години, когато решила да се научи да кара колело и дори взела участие в Олимпийските игри за възрастни. Когато останала единствената състезателка в своята възрастова група, децата й предложили да се пробва и в бягането.

И докато тялото й продължава да е абсолютно здраво, зрението на Джулия вече е по-слабо. Но дори това не я отчайва.

„Винаги се старая да се поддържам във форма и да съм добре. Това обаче ми пречи. Чувствам се по-малко способна, когато се случи такова нещо. Все пак се старая да пазя форма, за да остана на линията по-дълго време“, казва още Джулия.

 Джулия Хокинс - една рекордьорка на 103 години сн. Инстаграм
Джулия Хокинс – една рекордьорка на 103 години сн. Инстаграм

Като главни „виновници“ за своето дълголетие, Джулия посочва чистите и здравословни храни, както и факта, че не консумира никакви цигари и алкохол.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!