You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Един италиански учител и неговия списък „Задачи за ваканцията”

Един италиански учител и неговия списък „Задачи за ваканцията”

Чезаре Ката се е вдъхновил от ролята на Робин Уилямс в „Обществото на мъртвите поети”

Ако вярвате, че сте малки и незначителни, че нещата, които правите няма да променят хода на историята ви и че работата ви има значение за малцина, просто трябва да прочетете историята на Чезаре Ката. Той не е политик, милионер, човек на изкуството. Той е обикновен италиански учител от малко градче. Неговия необичаен списък със задачи за лятната ваканция обаче вдъхнови не само децата, на които преподава, а на хиляди в социалните мрежи.

Чезаре Ката живее и работи във Фермо -градче на Адриатическо море (североизточна Италия). Той обича професията си на учител и казва, че се е вдъхновил от филма „Обществото на мъртвите поети”. В него Робин Уилямс изигра една от култовите си роли – на преподавателя по литература – Кийтинг.

Като всички преподаватели и той трябвал да изпрати децата на лятна ваканция с подходящ списък задачи. Вместо стандартен „ферман” със заглавия на книги той ги изненадал с…

Чезаре Ката като Роберто Бенини
Чезаре Ката като Роберто Бенини

15-те задачи на Чезаре Ката за лятото

1. Разхождайте по брега напълно сами рано сутринта. Наблюдавайте как светлината се отразява от водата, и мислете за това, което обичате най-много, бъдете щастливи.
2. Използвате някои от новите думи, които научихме заедно тази година: философия, подсъзнание, носталгия, нихилизъм, хуманитарен, абсурдизъм…
Колкото повече кажете, толкова повече ще можете да мислите, колкото повече мислите, толкова по-свободни ще сте.
3. Четете, но не, защото сте задължени, а защото лятото вдъхновява и когато четете, ще се чувствате като лястовици в полет (за съвети какво, питайте мен).
4. Избягвайте всичко, което ви кара да чувствате негативизъм или празнота. Търсете ситуации и хора, които ви обогатяват, разбират и ви ценят за такива, каквито сте.
5. Ако сте тъжни или уплашени, не се тревожете: лятото, като всичко чудесно, може да обърка душата. Водете си дневник за това как се чувствате.
6. Танцувайте дръзко и навсякъде – Лятото е за танци и е глупаво да не го правите.
7. Не пропускайте изгрева. Не говорете и дишайте дълбоко. Бъдете благодарни за този миг!
8. Спортувайте активно.
9. Ако срещнете някого, който ви очарова, бъдете максимално искрени, но деликатни като му го казвате. Няма значение дали ще ви разбере. Ако не -не е било писано да се случи.
10. Сравнете нещата, които учим в училище, с нещата, които ви се случват.
11. Бъдете щастливи като лъчите на слънцето и буйни като морето.
12. Винаги бъдете възпитани и мили.
13. Гледайте романтични филми с вълнуващи диалози (на английски, най-добре, за да подобрите езиковите си умения). След това се опитайте да го изживеете
14. Мечтайте за това би трябвало да бъде животът ви. Правете всичко, за да не се отказвате и се борете докрай за мечтите си.
15. Бъдете добри.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!