You are here
Home > Lifestyle > Етикет за истински кралици: Правилата, които Кейт Мидълтън никога не нарушава

Етикет за истински кралици: Правилата, които Кейт Мидълтън никога не нарушава

И без да сте омъжена за принц, винаги може да накарате останалите да се почувстват като в обкръжение на кралска особа

Сигурно нямате късмет да сте омъжена за принц, да живеете в дворец и възможност да се посветите на благотворителни организации. Можете обаче да посрещнете гостите си като истинска принцеса и да ги накарате да се чувстват така, сякаш посещават кралско семейство!

Изпращане на покана

Направете интересна покана, вместо да изпращате съобщения чрез мобилен телефон. Много е важно да уточните не само времето на началото, но и да напишете и кога свършва партито.

Пригответе всичко предварително

Никой не иска да прекарате целия ден в подготовка. Затова един ден преди партито, трябва да сте наясно как ще декорирате масата и какво ще поднесете на гостите си. Пригответе част от храната предварително или изберете салати и ордьоври, които няма да загубят цялото ви време. По този начин в деня на партито ще сте свежи и спокойни и няма да тичате в кухнята да проверявате докъде е стигнала подготовката на яденето.

Подредете масата по етикет

Много е важно чиниите, приборите и чашите да ги поставите на съответното място. Чинията трябва да бъде на 2,5 см от края на масата. Краищата на приборите трябва да са на една и съща линия с долната част на чинията, а стъклените чаши трябва да бъдат поставени от дясната страна. За хляба и маслото се използва специална чинийка, която стои от лявата страна.
Етикет на Кейт Мидълтън като домакиня
Поздравете се с целувка по бузата и здраво ръкостискане

Когато пристигнат гостите, херцогиня Катрин съблюдава местните обичаи. Близки приятели тя се посреща с целувка винаги по дясната буза – една целувка в Ню Йорк, две – в Лондон. Показва добро отношение със сърдечно ръкостискане, не с подаване на отпусната ръка.

Помогнете на гостите си да се опознаят

Добрата домакиня не просто запознава гостите си. Обръща еднакво внимание на всички, помага им да намерят общи теми и създава условие за приятно прекарване.

Дръжте чанта в ръце

Когато херцогинята присъства на събитие, тя винаги държи чантичката си с двете ръце пред нея. Когато сяда на стол, обикновено поставя чантата си между гърба и облегалка от стола.

Дръжте чашата за вино за дръжката

Това пречи да се затопли напитката. Ако имате червило, постарайте се да пиете непрекъснато от една и съща страна на чашата, за да не направите „пръстен” около нея.

Вземете три хапки, след това направете пауза

Херцогинята винаги опитва три или четири хапки, после лъжицата или вилицата се оставя на масата. Когато яде супа, лъжицата се оставя също на масата.

Нож ви стои в дясната ръка, а вилицата в лявата

Правилото е такова и няма изключения! Когато херцогинята приключи с храната, поставя прибори за хранене по диагонал в чинията.

Седнете в правилното положение

Херцогинята винаги седи с изправен гръб, като да има яйце между нея и облегалката, със събрани колена и глезени, обувките винаги на пода, дори и когато краката са кръстосани.

Никога не казвайте, че отивате в тоалетната

Вместо да казвате, че отивате в тоалетната, само се извинете и станете от масата. След като станете от масата, салфетката, която ви е на скута леко поставете на масата.

Уют и в тоалетната

Винаги в тоалетната слагайте ароматен сапун и крем за ръце. Тоалетната хартия трябва да се отвива отгоре. Не оставяйте свещи и списания за четене. Също така е важно да имате няколко бели, чисти кърпи за гостите.

Наблюдавайте как държите чашите за чай и кафе

Когато пиете чай, държите дръжката с палеца, показалеца и средния пръст, докато, когато пиете кафе, показалеца трябва да е пъхнат в дръжката, а с палеца – да я придържате.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!