You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Фън Шуй – съвети: Прости правила за живот в хармония

Фън Шуй – съвети: Прости правила за живот в хармония

Фън Шуй гарантира, че грамотното подреждане на жилищното ви пространство води до здраве, спокойствие и просперитет

Фън Шуй придоби „общественост” у нас едва от няколко десетилетия, но всъщност става въпрос за древна китайска философия, която води към вътрешна хармония. Тя се постига чрез някакъв вид равенство и общуване на човека с околната среда, но далеч не е само това.

„Фън Шуй” (в превод- „Вятър и вода”) управлява енергията, която води до естествено подобряване на живота. Без да сте майстор или познавач на това изкуство, благодарение на woman-onthe-top.net ще се превърнете на свободен творец на съдбата си и разцвета на дома си.

Фън Шуй - философията е древна и вечна
Фън Шуй – философията е древна и вечна

За целта започнете с няколко прости

Фън Шуй – правила:

Ако ви предстои да се преместите в нов дом, а ще започнете със закупуване на парцел за строеж, обезателно ЗАБРАВЕТЕ за имот или сграда, която се намира на:

1. На билото на хълм или възвишение.
2. В подножието на хълма.
3. На Т-образно кръстовище или дори – по всяко кръстовище.
4. На улицата, чийто край е на входната ви врата.
5. В задънена улица.

Идеалното разположение на сграда по Фън Шуй:
1. Ако има път до сградата – фасадата не трябва да сочи на запад.
2. Най-добре е да е със стена на запад, входната врата да сочи изток, а градина да е на север или юг.
3. Огромните дървета на входа не носят само естетически ефект, а са желан Фън Шуй – детайл за всеки новодомец
4. В никакъв случай не търпете изсушени дървета – изкоренете ги веднага!

Фън Шуй – зони

Ако вече сте щастливи новодомци, време е за помислите за хармоничното вътрешно обзавеждане на собствената ви „крепост”. Всеки специалист по фън шуй ще ви каже, че всяка зона е подвластна на различни стихии. За да се справите с управлението им и да подобрите начина си на живот, просто ползвайте компас.
След като поставите уреда на пода и означите посоките, отбележете как са разположени мебелите. Вие сте нашата Жена на Върха, а и със сигурност от вас се очаква да намерите интериорно решение. Затова – нанесете необходимите промени, имайки предвид, че
FSshema
1. Зона на кариерата се намира на север.
2. Зоната на наставниците и пътешествията е на северозапад.
3. Зоната на знанията и мъдростта е на североизток.
4. Зоната на славата е на юг.
5. Зоната на брака и успеха в обществото е на югозапад.
6. Зоната на рода и семейството е на изток
7. Зоната на децата и творчеството е на запад.
8. Зоната на благосъстоянието е на югоизток.
Разположете мебелите и вещите на подходящите места, а помещенията като спални, кухни, кабинети и детски стаи да заемат правилната посока.

Домашен Фън Шуй

Постигането на хармония в интериора е невъзможно, без да се „допитате” не просто до вътрешния дизайнер. Съветите му със сигурност са ценни, но на практика – безполезни, ако не спазвате вечните фън шуй-правила.

Нека пътят към входа на дома ви да бъде свободен – вярвайте, че така положителната енергия Чи ще бъде свободна да влезе. Българите сме прословути с ориенталския си навик да подреждаме обувките си пред входната врата – нищо лошо няма в това, но нека да е от страни на килимчето, например.

Отварянето на прозорците е ритуал на всяка домакиня – така проветрява помещението, в което сте спали през нощта. Не е лошо да го правите и в другите стаи – получавате не само въздух, светлина, но и прилив на хармония.

За любителите на кактуси и други растения с тръни и шипове – имаме лоша новина. Радвайте им се, но само отвън. Използвайте терасата или градината за тях, а във всекидневната подредете тези растения, които имат кръгли листа.

Аквариумът е любимото пространство на чи-енергияна. Би било идеално, ако намерите начин да я сложите точно срещу входната врата. Това е малко сложно при нашия тип строителство, затова погледнете по-горе фън шуй-зоните на дома и решете: Коя от сверите на живот ви е приоритетна? Ако искате просперитет, сложете го на югоизток – за благополучие; за хармония в брака – на югозапад, на изток – за да забравите лекарите и т.н..

Много важно фън шуй правило е да уредите с вода (като хладилника, пералнята, миялнята) да не стоят срещу готварската печка. Това сее смут и раздори в дома.

Върнете късмета у дома си като сложите огледала в спалнята точно срещу леглото ви – това не само ще прибави пикантен привкус в любовната игра.

Отразяващи повърхности са на мястото си и в банята, и на вратата на гардероба и дори в кухнята.

Забравете модерните мебели с множество ръбове и ъгли. Класическата мебелировка с извивки и хармонични линии ще внесе хармония не само у дома, но и в отношенията по между ви.

Присъствието на свещи в банята ви е не просто романтично, но така се балансират противоположностите Ин и Ян.
feng-shu
Бамбуковият чан е лесно достъпен и може да се намери във всеки сувенирен магазин. Използването му на терасата или място, където има въздушен поток подобрява значително атмосферата.

Забравете за пердетата с тежки драперии и от плътни материи. По ъглите може да сложите виещи се растения, а креслата и диваните задължително да са с гръб към стените. Най-добре е централната зона да се освободи и по принцип да не претоварвате стаята с мебели.

Фън Шуй е все още екзотична философия за нас и правилата за живот, свързани с нея могат да ви объркат, но не се отчайвайте – с дребни промени ще постигнете чудеса.

loading...

One thought on “Фън Шуй – съвети: Прости правила за живот в хармония

  1. „Без да сте майстор или познавач на това изкуство, благодарение на woman-onthe-top.net ще се превърнете на свободен творец на съдбата си и разцвета на дома си.“ – високо мнение на екипа на сайта, за който дори правописът е проблем, за собствените си липсващи Фън Шуй знания няма да е полезно на читателите за промяната в живота им.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!