You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Филип Плейн за пътя към успеха: Исках да правя мебели, но всички искаха дрехите ми!

Филип Плейн за пътя към успеха: Исках да правя мебели, но всички искаха дрехите ми!

Той е топ дизайнер, той е човекът, който олицетворява желанията на младежите за стил, той е новият лидер в света на модата. Иначе казано–той е Филип Плейн.

Последните дни името на нашумелия дизайнер стана изключително популярно и в България, покрай откриването на бутика му в София. Както е известно, редица родни звезди са влюбени в дрехите му, а интересът към него из цял свят не стихва. Вниманието към моделите на прочутия дизайнер е огромно, но не по-малко голям е и интересът към самия него.

Кой е Филип Плейн и какво не знаем за него? Вижте историята на успеха му.

Филип Плейн - новият моден диктатор
Филип Плейн – новият моден диктатор

Всичко започва през 1998 година, със създаването на марката Philipр Plein.

Едва 20-годишен, бъдещият моден диктатор, напуска света на правото, за да прави мебели. „Записах право, защото исках да помогна на хората да търсят правата си. Но с времето разбрах, че това не е моята професия. Исках просто да правя мебели. Мечтаех за това“, разкрива още дизайнера.

Родителите му не го подкрепят в решението му, затова решава да се справи с всичко сам. „Ангажираха ме по различни проекти, накрая реших да създам своя фирма“, разказва за първите си стъпки в бизнеса. Големия успех буквално го удря по главата, когато през един хубав слънчев ден, осъзнава, че хората харесват повече дрехите му, отколкото мебелите.

filip

„Имах малка фабрика във Флоренция и правех мебели в нея. Реших да рециклирам остатъците от дамаската и кожената тапицерия и правех чанти, възглавници и якета, за да покажа как изглеждат материите. Но нещата не се получиха както се надявах.
В деня на моето първо голямо изложение, при мен дойде един младеж и ме попита може ли да си купи едно от якетата. След него и едно момиче, жена, възрастен мъж и дори хомосексуалист. Те буквално пощуряха по тях“, смее се днес той.

В същото време обаче Филип осъзнава, че мебелите му не се радват на желания успех. „И изведнъж разбрах: Тези хора не бяха тук за мебелите, а за дрехите“. Отнело му обаче няколко дни, за да осъзнае, че е по-добре да прави дрехи, а не мебели. „След два дни бях направо ядосан. Те искаха само дрехите, а не мебелите ми“, допълва още той.

plejn

В крайна сметка се примирява с идеята, че ще бъде моден дизайнер, а успехът идва постепенно. „Исках младите хора да откриват себе си в моите модели. Радвам се, че успях да сбъдна мечтата им. Така се роди и модната ми къща“, споделя още дизайнера. Всички са във възторг от якетата с кристали „Сваровски“ и от ухиления череп, който се превръща в негова запазена марка, заедно с петоъгълника с двете PP, който става лого на фирмата му.

Самият Филип Плейн определя себе си като „машина за пари“. „Във всяко шоу харча по един–два милиона евро. Никога не съм имал пари и не ми пука за тях. Просто исках да покажа на хората, че да сбъднеш мечтите си е по-важно. И натрупах състояние точно от моята мечта“, разкрива тайната на успеха си той.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!