You are here
Home > Здраве и красота > Гладувате и не отслабвате? Може би правите някоя от тези 4 грешки

Гладувате и не отслабвате? Може би правите някоя от тези 4 грешки

Ако не отслабвате с фастинг, колкото се надявате, не е проблемът в гладуването, а това, което правите успоредно с него

Периодичното гладуване, или както е по-популярно като фастинг, придоби значителна популярност като прост, но много ефективен метод за загуба на наднормено тегло.

Консумирането на храна в рамките на осем часа и стриктното гладуване през следващите 16 часа е правило, което мнозина следват и успяват да отслабнат, но има и такива, които не получават желаните резултати. За да увеличите максимално ползите от периодичното гладуване и действително да загубите излишните килограми, не трябва да правите следните неща:

1. Да ядете твърде много

Една от най-честите грешки при периодичното гладуване е преяждането в рамките на осем или шест часа през деня.

От жизненоважно значение е да поддържате балансиран и умерен подход към храненето както по време на гладуването, така и когато се върнете към нормалния си режим.

Внимателно подбраните богати на хранителни вещества храни и контролът на размера на порциите са от съществено значение за избягване на преяждане и потенциално наддаване на тегло. Не забравяйте: сумистите ядат само веднъж на ден и е са с наднормено тегло.

2. Да ядете нездравословна храна

Ако искате да отслабнете и сте решили да постите, трябва да помислите и за избора на храна, която ще ядете в рамките на шест или осем часа.

Това, че имате по-малко време за хранене през деня, не означава, че ви е позволено да ядете бърза храна, сладкиши, закуски, торти…

Яжте плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, месо, риба, здравословни мазнини и млечни продукти, които са пълни с основни хранителни вещества и ви държат сити.

Отслабване с фастинг

3. Да пренебрегвате хидратацията

Много хора забравят да дадат приоритет на хидратацията по време на периодично гладуване. Адекватният прием на вода е от съществено значение за цялостното здраве и контрол на теглото. Освен това водата може да помогне за намаляване на глада, подобряване на храносмилането и предотвратяване на преяждане.

Уверете се, че пиете достатъчно вода през целия ден, както по време на гладуването, така и през времевата рамка, в която консумирате храна.

4. Не спортувате

Пренебрегването на физическата активност е често срещана грешка, която може да провали усилията ви за отслабване по време на периодично гладуване.

Редовните упражнения помагат не само за изгаряне на калории, но и за поддържане на мускулна маса и ускоряване на метаболизма. Намерете дейности, които ви удовлетворяват и ги включете в ежедневието си.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!