You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Господарят на романса – Никълъс Спаркс, вгради любовта към семейството в книгите си

Господарят на романса – Никълъс Спаркс, вгради любовта към семейството в книгите си

Никълъс Спаркс се сбогува с красивата си младежка мечта след четвърт век, но се радва на най-ценното от нея

Никълъс Спаркс е нещо като суперзвезда в света на книгите. Името му се знае както от любители на романси, така и от тези, които не обичат да четат, забеляза woman-onthe-top.net. Превърнал е в творчеството си в марка и дори не предизвиква снизходителна ирония за разлика от посестримите си, които си вадят хляба с писане на любовни истории.
nicholas-sparks
Роден е в деня преди Нова година – преди точно половин век в Небраска. Баща му е професор, а майка му – типична домакиня . Синът им е интересна смесица от английски, ирландски, немски и чешки гени, които са му дали дар за писане и…качества на атлет.
Никълъс Спаркс биография и история на романите
Макар да създава още в гимназията два романа, които така и не виждат бял, той попада в университета със спортна стипендия. Далеч преди да се прочуе по света той се превръща в легендата на неговата Алма Матер. Той и съотборниците му още в първи курс печелят щафетно бягане 4х800 с такова време, което не може да бъде достигнато вече 30 години!

В колежа, по време на ваканцията, се запознава с момиче на име Кейти, което променя живота му по всички възможни начини.
Никълъс Спаркс биография и история на романите
Двамата се женят още на следващата година, а утрото след първата му брачна нощ му дала възможност да научи историята, вдъхновила „Тетрадката”.

Суперуспехът на романа идва неочаквано, но дава началото на един вълнуващ живот. Никълъс Спаркс и Кейти създават пет чудесни деца – синовете Ландън, Майлс, Райън и близначките – Лекси и Савана. Заедно се преживяват следващите му проекти и интереса на Холивуд към романите му. Живеят своя (не)обикновен живот в Ню Берн – Северна Каролина.

Авторът използва имената на децата си в творчеството си – „A Bend in the Road“ – Майлс Райън; „A Walk to Remember“ – Ландън Картър; „Dear John“ – Савана Къртис; „True Believer“ – Лекси Дарнел. Това обаче не е единствената връзка със семейството му!

Така както в „Тетрадката” разказва за любовта на дядото и бабата на Кейти, така намира вдъхновение и за „Незабравимата” сред близките си. Вечната история на Ландън и Джейми е посветена на Даниел (Дана) Спаркс Люис – сестра му. Младата жена намерила любовта, когато заболяла от рак, но любимият й не се поколебал да се ожени за нея.
Никълъс Спаркс биография и история на романите
Дана издъхна преди 16 години, но за зрителите тя е едно необикновено 18-годишно момиче, обичано така, както малцина в живота си.

След филмирането на „Писмо в бутилка”, „Незабравима” и „Тетрадката” успехът на Никълъс Спаркс се превръща в лавина. Той все още добрият семеен мъж, който в неделя води децата на църква, бяга ежедневно по 30 мили, тренира таекуондо и вдига щанги. Докато чете, според собствените му думи, по 125 книги годишно, ходи на срещи с читатели и консултира екранизациите на книгите си, нещо се случва с брака му.

Здравата връзка между него и Кати вече не е същата и двамата се разделят миналата година. Мечтата му да остареят влюбени завинаги както бабата и дядото на жена му изглежда се е превърнала в пепел….

Заради петте им деца, той не иска да бъде по-обстоятелствен и да разкаже какво е сложило край на брака им. Двамата не са официализирали раздялата си, но вече се държат като свободни хора. Тя – без етикета „жената на Никълъс Спаркс”, той с трите си големи гордости – децата, книгите, филмите.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!