You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Хитроумни идеи за малкия дом: Разделете пространството с въображение

Хитроумни идеи за малкия дом: Разделете пространството с въображение

Малък дом? Ето как може да разпределите пространството с въображение

Малкия дом осигурява големи предизвикателства на семействата, а и за хората, които живеят сами. Семплото жилище е лесно за поддържане, но създава големи неудобства, особено, когато трябва да оформите поне няколко помещения в дома.

Малките жилища от отворен тип са удобни за несемейни двойки, но създават неудобства на женените. На първо място — иска ви се да имате достатъчно пространство за всеки член от семейството, а на второ — не искате да използвате преградни стени, тъй като ще „изядат“ и малкото свободно пространство, което имате.

Предлагаме ви няколко прости трика, как да разделите пространството у дома:

vitrina-r

Двулицева секция разделя хола от кухнята

Едно наистина страхотно и много елегантно решение. Вместо да използвате стена, разположете двулицева секция витрина, която можете да използвате, за да подредите книги или сувенири.

vrati

Въртящи се врати осигуряват спокойствие в дневната

Въртящи се врати във венециански или колониален стил, разположени в центъра на дома, могат да свършат страхотна работа. Ако не възразявате да монтирате по тавана няколко дебели греди, между две от тях можете да скриете въртящите се основи на дървените врати. Затваряйки се, те осигуряват идеална стена — тънка, а в същото време осигуряваща нужната дискретност. Отворени представляват интересна декорация в помещението и визуално го отделят на два етапа.

panel

Японският панел е перфектно решение

Японските панели са много красиво решение за разделяне на помещението. Ако живеете в студио и искате да отделите спалнята от останалата част от дома, това е един изискан начин да го постигнете. При нужда, винаги можете да отворите вратите, но в същото време не е необходимо да се притеснявате, ако се наложи да скриете малко хаос.

perdeta

Пердата за повече романтика

В крайна сметка, ако нямате време или желание за подобни промени в дома, може да заложите на плътни венециански пердета. Последните се монтират лесно, стабилни са и осигуряват нужното уединение, когато искате малко спокойствие. И не на последно място – през зимата осигуряват повече топлина.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!