You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > И небето вече не ни е лимит: Бързи зад волана, готини в пилотската кабина и най-популярни в Космоса

И небето вече не ни е лимит: Бързи зад волана, готини в пилотската кабина и най-популярни в Космоса

Жената на Новото време вече не иска просто да се отърве от сексиститe, иска да бъде истински женствена – дори в „мъжките” професии

Преди век жената се бори, за да получи право на глас, образование и работа. След това така се еманципира, че не се усети как е станала почти мъж. Внучките на суфражетките искат да са различни. Да, искат да упражняват и мъжки професии, но и да запазят женствеността си. Някои са толкова добри в това, че се превърнаха в Иконите на новите феминистки!

Най-бързата жена зад волана

Мишел Мутон е достойна наследница на Мария Терезия де Филипс, Лела Ломбарди, Сюзан Уолф, Джована Амати и Даника Патрик. Тази неформална компания от жени са запомнени като истински героини в автомобилната индустрия.

Мишел Мутон се откроява сред тях и за нея твърдят, че е най-бързата жена-пилот на всички времена!

„Тази жена е Супержена!“, каза Ники Лауда за французойката. Мишел Мутон започва професионалната си кариера в автомобилостроенето през далечната 1974 година. През годините участва във впечатляващ брой състезания и става най-успешната дама рали пилот в историята.

Борейки се с предразсъдъците, тази смела французойка премина четири пъти спечели първото място в Световния шампионат и девет пъти се качи на почетната стълбица. Записа се в историята почти в края на кариерата си, когато постигна второто място през 1982 г. в общото класиране, и всеки ще я помни като първия пилот, спечелил състезанието Pikes Peak.

По време на едно от многобройните й интервюта споделя, че през цялата си кариера се е опитвала да бъде равна с останалите пилоти и да опровергае лошите приказки за жените-шофьори.
„- Дължа го на баща си, който беше влюбен в бързите коли. Страстта му ме зарази и нямаше за мен път назад.”
Мишел Мутон най-бързата жена пилот на всички времена
Летящата Мутон след това продължи да се развива в автобизнеса и дори председателства женски комитет във ФИА. Тя се отказа от активна състезателна дейност, за да се отдаде на семейството. Омъжи се за корсикански спортен журналист, който обожава автомобилните състезания и през 1987 им се роди дъщеря.

Мишел Мутон жена пилот
Летящата Мишел Мутон и талантите й

Най-горещият пилот

Няколко десетилетия по-късно момиче от Парагвай – Ана Паула Чеспадес, привлече десетки хиляди последователи в Instagram, благодарение на снимките на луксозните пътувания и най-интересните дестинации в света. Не, не е милионерска наследница или кукла на новобогаташ – тя има възможност да ги посети, благодарение на работата си. Накратко, Ана е жена – пилот.

Сладката брюнетка също като Мишел Мутон е „любимият син” на баща си. С него управлява King Air F90, а сама Cessna 152.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Feliz como una lombriz ✈️❤️ al infinito y más allá! 🙌🏻 #pilot #pilotlife #aviation

Публикация, споделена от Ana Paula Cespedes (@anapaulacespedes) на


21-годишната Ана работи това от година и тя стана пилот, след като се дипломира.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Compartir cabina contigo es de lo mas genial en la vida, tenerte como amigo, compañero, instructor y consejero en mi día a día es algo increíble! Feliz día pa ❤️

Публикация, споделена от Ana Paula Cespedes (@anapaulacespedes) на


„-Възхищавах се на баща си от малка, той също беше пилот и винаги го гледах. Когато навърших достатъчно години, за да се запиша в курс, го направих, защото това беше моята мечта”
Това обаче не й пречи да е дългокоса, изкусителна и да флиртува с камерите, докато „разказва” в снимки своите приключения…

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Los milagros ocurren cada día si tenemos la fuerza de soñarlos 🤝 intentar y aprender a ser fuertes, demostrando amor nos liberamos, no te rindas – Casi Ángeles

Публикация, споделена от Ana Paula Cespedes (@anapaulacespedes) на

„Да побъбрим по женски” и в Космоса

„Разходка в космоса” не е екзотично предложение за скучаещи милионери. Това е сериозна изследователска дейност, за която е нужна дълги години подготовка. Издържали са я няколко много смели и качествени жени.
На 29ти март Ан МакКлейн ще направи първата женска космическа разходка в компанията на Кристина Кук. В края на месеца, 35 години след като тяхна посестрима „обиколи” пространството над нас, двете ще се доверят на екип от дами, които ще ръководят работата им от Земята.

Космическа разходка на Кристина Кок, Ан Маклейн и женски екип

Според НАСА всяко време, прекарано в Космоса извън самолета, включително ремонт на оборудване и провеждане на експерименти, се смята за космическа разходка.

Кристина е на Международната космическа станция от декември миналата година, а Ан утре ще излети към първата си мисия.

Планирано е разходката им да продължи 7 часа.
Може би за да подразни шовинистите на Земята, Кук обеща да организира йога-курс за екипа си. Тя ще излети с Ник Хейг Алексей Овчинин. Няма „да ги има” цели 203 дни.
Рускинята Светлана Савицкая –маршалска дъщеря и световен шампион по пилотиране, е първата жена, която се „разходи” в Космоса. На мисията си през 1984 г. тя стана първата жена, която два пъти е била сред звездите….Като истинска Жена на Върха!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!