You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Идеален дом: Как да изберем подходящи тапети за дома?

Идеален дом: Как да изберем подходящи тапети за дома?

Идеален дом — тапетите са ключов елемент от интериора

Искате идеален дом като от списание? Това е мечта на мнозина. За да го постигнете обаче, често пъти ни се струва невъзможна мисия, най-вече заради разходите по ремонт и обзавеждане.

Оказва се обаче, че с малко въображение и тапети може да постигнете целта си. А те могат да бъдат най-простият и най-бързият начин да се въведе игривост и оптимизъм в дома. Те могат да бъдат една от най-красивите декорации в дома, които придават чар и топлина на вътрешното пространство.  Създават стил, а и за тях не са необходими много средства. Лесно се вписват в пространството, дават усещане за изисканост, скриват несъвършенства на стената, създават илюзията за съвършенство. Практични са и могат да се променят.

Идеален дом - как да изберем тапети за дома?
Идеален дом – как да изберем тапети за дома?

Освен това, те позволяват създаване на атмосфера на драма и чар. А нея не може да се постигне чрез нанасяне на цветове по стените. Стаята може да изглежда като да е от камък, тухла, метал или дърво, или пък да има флорални мотиви, различни геометрични фигури и много стил!

 

Идеи за комбинации

tapeti

Не е нужно, а покривате с тапети цялата стая, а напротив. Вашата стая ще изглежда идеално, ако тапети ги поставите и само на една стена или ъгъл.

Какви тапети да изберете за декориране на вашия дом?

Според повечето дизайнери, за малки помещения, които не са достатъчно осветени, най-подходящ са тапетите с ярки шарки за допълнително осветление на стаята. В помещенията, където има много ъгли и ниски тавани, като стаите на тавана, най-добре е тапетите да са с вертикални ленти. Те биха допринесли за създаване на илюзия за по-високо и по-голямо пространство. Едноцветните и двуцветните тапети са интересен детайл в помещение, в което няма много цветове и многообразие, като кабинет или коридор.

kuhnq-e

Тапети в ярки цветове като червено, жълто и оранжево осигуряват усещане за топлина, така че тези нюанси са правилният избор за тъмни стаи и стаи с изглед към север. За авантюристите, най-смелите дизайнери препоръчват колоритните и изключително ярки тапети, които са вдъхновени от живота, изкуството, музиката и фотографията, и които дефинитивно ще внесат страст и топлина в дома.

Изключения от правилото

Но и тук има изключения от правилата — дизайнерите препоръчват избягване на твърде ярки нюанси в помещенията, в които прекарваме по-голямата част от деня, тъй като повишават чувството на нервност. От друга страна, детските стаи са подходящи за такива цветове, така че няма да сбъркате, ако в детската стая поставите тапети във весели цветове и десени.

uwall

Когато декорирате спалнята, най-добри са тапети в бледо жълто, лавандула или светло сини нюанси, които биха допринесли за по-добър сън. Избягвайте червения цвят заради стимулиращия ефект, който често причинява безсъние.

uwall-2

Като цяло, в малките стаи от дома не е препоръчително да се поставят тапети в тъмни нюанси, които визуално да намалят пространството. За да се създаде чувство на комфорт в дома, най-добри са тапетите в зелени нюанси, а за постигане на драматичност и модерен външен вид, отличен избор са впечатляващите и живи тапети, които се поставят само на една от стените в стаята.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!