You are here
Home > Здраве и красота > Идеална „лястовица” с очна линия: Пет правила, с които да постигнете поглед на звезда

Идеална „лястовица” с очна линия: Пет правила, с които да постигнете поглед на звезда

Класическата „лястовица” с очна линия на практика никога не излиза от мода, затова е задължително да можем да я изрисуваме

Да изрисуваш с очна линия „лястовица” не е много лесно, но е задължително условие, за да претендирате, че имате основния умения с грима. Този похват за изразителен поглед е толкова класически, колкото използването на ефектно червило. Не напразно това е един от малкото гримове, срещу които мъжете не възразяват. Искате ли и вие да имате поразяват поглед като Мерилин Монро, Одри Хепбърн и София Лорен? Тогава най-добре се слушайте в съветите, които подбра за вас woman-onthe-top.net.

1. Взискателен избор

В света на грима изрисуването на „лястовица” е равносилно на работата на бижутера. Каквото и да ви говорят обаче, нищо няма да помогне, ако молива или очната линия не са избрани правилно. Начинаещи гримьори най-добре е да използват молив, макар по по-ефектно да се получава с очна линия.
Beautiful model applying eyeliner closeup on eye
Има и компромисен вариант – течен лайнер („флумастер” за очи /Liquidlast Lin) . Той позволява да регулирате дебелината на стрелките, да се правят много фини линии.
Sophia Loren 1 Apr 1959
2.Основа под грима

Съвременните производители предлагат огромен избор на основа за грим. За най-популярен вариант сега се счита коректор, който напълно скрива следите от умора и тъмните кръгове под очите. Той обикновено се прилага върху горния и долния клепач. Ако нямате такъв, опитайте с пудра.
make-up-drow-7
Това осигурява по-равномерно нанасяне на лайнера, „лястовицата” става ясна и ярко, а погледът – изразителен и впечатляващ.
make-up-drow-5
3. „Чернова”

Ненапразно в училище ни карат да пишем чернови – съвършенството иска упорита работа. Преди да използвате очна линия или лайнер опитайте със светъл молив – сив, кафявочервен, бял. Следвайте неговата линия. Ако ръката ви трепне преди това, лесно ще маскирате с грим или ще изтриете, съветват от novate.ru.
make-up-drow-3
4. С какво да почна?
make-up-drow-4
Начинаещите трудно се решават и не знаят от къде да почнат. Обичайно се тръгва от средата на горния клепач навън. Първата линия трябва да бъде тънка, след това ще решите как да я оформите.

5. Малки хитрости
make-up-drow-9
За да направите идеалната „лястовица” с очна линия, отпуснете клепачите. Напрегнатата кожа води до сгъстяване на грима, което ще ви раздели с илюзията за магнетичния поглед. Опрете лакътя на масата и се концентрирайте върху изрисуването.

В началото не разчитайте, че ще направите хармонични линии. Използвайте „помощници” като залепящи се етикети или визитки, за да можете да правите хармонични и видимо еднакви линии.

Перфектна лястовица с очна линия
Перфектна лястовица с очна линия

А сега нагледен урок за това как се правят „лястовици” с очна линия:

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!