You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Идеи за интериор, които „добавят” няколко квадратни метра към стаята

Идеи за интериор, които „добавят” няколко квадратни метра към стаята

Умелият интериор умее да променя визуално всяко пространство

Всички си обичаме къщите, но понякога създаваме такъв интериор, че нито ни е до уют, нито до радост от това, че владеем собствената си крепост. Чувстваме ли се така, че у нас е пренаселено от хора и вещи, таванът започва да пада, а стените ще ни смажат, значи е време за промяна. Разбираме, че не е лесно да сменим жилището си с ново, но проблемът ще е просто предизвикателство, ако смените гледната точка. С умело пренареждане и пребоядисване, ще дишате толкова лесно, че ще се почувствате така, че площта на дома ви се е увеличила 10 пъти.

От AdMe.ru са споделили някои интересни идеи за промени в интериора. Чрез тях ще достигнете до ефективно използване на пространството, което значително ще промени усещането, когато сте у дома.

Мебели с огледални повърхности

iterior 1 (Small)

Огледалата на вратите на вграден гардероб, добавят дълбочина на помещението, правят го по-ярко и по-просторно. Основното нещо е да не се прекалява с количеството, защото има опасност спалнята да се превърне в бална зала.

Светли стени на стените

iterior 2 (Small)

Тапети и боя в тъмни топли цветове, на пръв поглед, прави спалнята уютна, но в действителност така се краде визуално ценно пространство. Оформете в такива тонове само голямо жилище. Ако не разполагате с такова, изберете бял, светлосин или светлосив цвят.

Стъклена мебел

iterior 3 (Small)

Стъклените мебели са истински вълшебни предмети: като че ли съществуват, като че ли – не. Изключително на място е приложението им в една малка стая и малка кухня. Предмети, изработени от прозрачно стъкло правят интериора ефирен и в него човек се чувства като в безтегловност. Освен това не отстъпват по качество и функционалност на дървените мебели.

Сгъваем диван

iterior 4 (Small)

За да си позволите лукса да спите в голямо легло не значи непременно, че трябва да имате голяма спалня. Чудесен компромис е едно сгъваемо легло, което ще ви осигурява комфорт през нощта и няма да пречи през деня.

Пердета от леки материи

iterior 5 (Small)

Съгласни сме, че в тежките завеси има романтика и доза театралност, но са ужасно лош избор за малки помещения. Заложете на прозрачните завеси и ще имате сигурен достъп на светлина. Това ще ви донесе чувство на пространство и спокойствие.

Хубаво осветление

iterior 6 (Small)

Има желязно правило за малки стаи – колкото по-светло, толкова по-добре. Може да не разполагате с палат, но не правете стаята кутийка с оскъдна светлина.

Минимум излишни детайли

iterior 7 (Small)

Разкарайте всичко ненужно от малката стая или хол. Сувенирите, които само събират прах, списанията и джунджуриите подредете или в кутии, или им намерете друго помещение. Те заемат място както физически, така и визуално.

Шкафове

iterior 8 (Small)

Ако не можете да се разделите с дрънкулките, те могат просто да се скрият. Гардероб, в цвят и дизайн, които се съчетават със средата, украсява стаята, прави я по-ярка и по-просторна. Така всички скъпи неща, винаги ще бъдат на ръка разстояние, но скрити от любопитни очи.

Фототапети с „перспектива”

iterior 9 (Small)

Дори тапетите служат за оформянето на простор в жилищното пространство. Избирайте такива, които са с „перспектива” – фототапетите са идеални за целта. Сложете ги зад основния елемент в стаята и не слушайте хората, които разказват, че са демоде.

Многостепенни тавани

iterior 10 (Small)

Ако се чувствате под похлупак, най-добре е да модифицирате тавана на няколко нива. Така не само ще добавите височина – поне визуално, а и ще скриете някои от дефектите му. Още един начин да използвате тавана е като боядисате в контрастни цветове и него, и стените. Като добавите и нестандартно осветление, ето, че си имате стая, просторна като за дворец.

Малки, леки мебели

iterior 11 (Small)
Забравете за някогашните пищни мебели с позлата и плюш. Дори и да се изкушавате от модерни решения с обем, не го правете. Стига ви някоя лаконична гарнитура с основни елементи. По-малкото не значи „некрасиво”. По-малкото просто дава повече пространство.

Картина на стената

iterior 12 (Small)

Разбираме естетите, познавачите и хората със семейни спомени. Затрупването на стените с картини и рамки обаче не е добро решение, ако имате малко жилище. По-добре изберете една, но ефектна, а останалите рамки разпределете по стаите или библиотеката. От това няма да загуби интериора, а гостите ви няма да се чувстват объркани като преди.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!