You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > Икона за здраве или благоденствие – Да изберем подходящата за подарък

Икона за здраве или благоденствие – Да изберем подходящата за подарък

Икона за здраве, пари, семейство е перфектният подарък за новодомци или хора с бизнес-начинание

С икона за здраве или просперитет никога няма да сбъркате при избора за подарък. Понякога и ние самите търсим упование в образите на светци, които покровителстват определени аспекти на живота. Не бива да правим случаен избор, затова освен чиста вяра и упование, е нужна и информация, за да сме полезни на себе си и близките.

Преди да подарите икона, погрижете се да бъде осветена. Без благословия в храма, тя би била само украшение на стената.

Икона за здраве и дълголетие – Покровителите на здравето в християнството са различни. Ако човекът, на когото ще ги подарявате, носи името на един от тях е най-добре – Свети Йоан Кръстител, Свети Антон, Свети Свети Козма и Дамян Свети Илия, Свети Киприан. Тези, които са се нуждаели от дълго лечение, могат да намерят подкрепа от Свети Пантелеймон.

Икони за любов и женитба – Самотните момичета или тези, които търсещи щастие в брака могат да разчитат на Свети Лазар. Той е покровителят на удачната женитба. Упование и подкрепа може да намерите и във Вяра, Надежда, Любов и майка им София.
Специално българите почитат изключително Свети Мина. Този светец закриля дома, но с негова помощ мнозина са дочакали и рожби. Освен това той помага на хора, които са тръгнали на път или са изгубили нещо.

Прието е на кумове да се подарява икона с образа на Йоан Кръстител. Никога няма да сгрешите с икона на Богородица. Тя ще е в подкрепа и когато се нуждаете от:

Икона за бременност и раждане – Освен Светата Майка, можете да подарите икони със Света Анна, Св. Св. Козма и Дамян Безсребърници или Света Марина.

Икони за кръщене – Тук правилото е Златно – винаги трябва да е обвързано с името на детето. Ако този, който ще бъде кръстен, няма конкретен покровител, консултирайте се със свещеника или просто изберете иконата Богоявление, която изобразява как Йоан Кръстител кръщава Христос в река Йордан.

След като осветите иконата по време на кръщенето, може да я поставите в стаята – най-добре над леглото му, за да бди над съня му.

Икони за благоденствие – Подходящият подарък за хора с бизнес начинание е иконата на Свети Никола, който се приема за покровител на банкери и моряци.

Осветена, подарена и приета с искрена вяра икона винаги носи в дома здраве и благодат
Осветена, подарена и приета с искрена вяра икона винаги носи в дома здраве и благодат

След като иконата е подарена и осветена се поставя, според канона, с гръб към изгрева, така че да се вижда от всеки, който влиза в помещението. Ако има кандило, по принцип трябва винаги да гори като символ на нетлеещата вяра. Заради сигурността на дома обаче, може да я палите само на празници.

Всяко християнско семейство трябва да има икона на Иисус, а над нея може да закачите само кръст. Всички останали икони трябва да са едно ниво под нея като символ на върховенството му.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!