You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Иванка Тръмп и тайните на една успешна бизнес дама

Иванка Тръмп и тайните на една успешна бизнес дама

Иванка Тръмп — тя е модел, вицепрезидент на корпорация „Тръмп”, както и създател и изпълнителен директор на „Ivanka Trump Collection“. Освен това е и автор в „Times”, а до неотдавна бе и асистент на баща си в култовото му риалити „Стажантът”. Иначе казано — тя е жена на върха.

Иванка Тръмп - една жена на върха
Иванка Тръмп – една жена на върха

Бившата манекенка и настояща бизнесдама далеч не разчита на баща си и милиардите му, за да постигне своите цели, а само и единствено на личните си успехи. Както споделя тя самата, в детството й често й се е налагало сама да си заработва джобните, а компанията си съвсем не е създала благодарение на името на баща си, а на личните си качества. Как се става жена на върха? Иванка Тръмп наскоро разкри в интервю своите тайни! Вижте кои са тънкостите в преговорите и как да избегнете подводните камъни в бизнеса, за да получите желаното.

ivanka 2

Задайте си целите отрано

Независимо дали търсите увеличение на заплатата, или искате да преговаряте за гъвкаво работно време, Иванка казва, че златното правило за всяко договаряне е доброто познаване на целта, а повечето хора пренебрегват това правило.

„Без план, позволявате на другата страна да определя целите ви, вместо обратното”, казва тя.

Опитайте се да разберете другата страна

„Най-важното нещо, което трябва да направите е да разберете приоритетите на другия човек”, пише Иванка. „Често целите на другата страна не съвпадат с вашите цели и вие трябва да бъдете готови да предложите това, което искат те, за да се чувстват победители”. Това обаче не означава, че вие трябва да се приемате като губещи. Точно обратното — ще имате възможност да постигнете компромисно решение, което да удовлетворява и двете страни.

ivanka 4

Преговаряйте на живо, за предпочитане на свой терен

„Не разчитайте на успешни преговори през електронната поща”, казва Иванка Тръмп. „Това би било ход в полза на по-слабата страна, което ще й позволи заобикаляне на директното противопоставяне и ще й даде време да намери идеалният отговор. Освен това, често може да бъдете неразбрани по електронен път.”

Наблюдавайте езика на тялото

„Знаков е дори начинът, по който се представяте, дори когато сте седнали на бюрото” — разкрива още една от тайните си Иванка. Тя добавя, че по-голямата част от комуникацията се осъществява словесно, но съобщения често се предават и чрез лични изрази, жестовете, позата и звуковите елементи. Според нея, не трябва да потупвате с крак или да си чоплите ноктите, да седите в края на стола, или да потропвате с пръсти, както и да кръстосвате ръцете. „Без значение колко бързо ви бие сърцето, застанете изправени, осъществете контакт с очите и се фокусирайте върху дишането”.

Ivanka
Слушайте повече, отколкото говорите

„Когато хората се чувстват неудобно, а много хора се чувстват така, когато трябва да преговарят, те започват да правят грешки в говоренето”, разкрива още една от тайните си Иванка. Тя добавя, че най-добрите преговарящи повече слушат и по-малко говорят.

Бъдете готови да си тръгнете веднага

„Ако ситуацията се нажежи или ви изглежда, че не може да постигнете една и съща позиция със събеседника, винаги можете да предложите да обмислите идеята и отново да се срещнете след няколко дни. Преговорите може да завършите и след този „период на охлаждане“, а тогава е по-вероятно да получите желаните резултати”, казва още тя.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!