You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Изящен начин да закриете прозорец от любопитни и да не блокирате дневната светлина

Изящен начин да закриете прозорец от любопитни и да не блокирате дневната светлина

Може да запазите неприкосновеността на дома си и без да покривате прозорците си с тежки завеси

Прозорците на вашата къща или вила „гледат”ли направо към двора на съседа или към главната улица? Това не е проблеч, но всеки, който желае, може да види всичко, което се случва в къщата ви с един поглед… Особено ако прозорците са големи или имате много. Съгласете се, че не е много приятно. Подобен проблем може да имате и в апартамента.

Въпреки това, не искате да покривате гледката си със завеси или щори през цялото време, особено през зимата, когато денят е толкова кратък. Как да се скриете от любопитни очи, но в същото време да не се лишавате от дневна светлина и слънце? Този проблем може да бъде решен с декоративно, но светлопропускащо покритие.

От какво се нуждаете?

прозрачна матова самозалепваща хартия;
хартия или готов шаблон;
бутилка спрей;
вода;
течност за миене на съдове;
гумения ракел (чистачка за баня);
хартиени кърпи или вестник;
линия и молив;
канцеларски нож;
търпение 🙂

Как се прави?

На първо място, трябва да вземете решение за модела. Можете да направите шаблон сами или да закупите готов. Може би най-изтощителната част от цялата тази работа е маркирането и изрязването. По-добре е незабавно да изчислите приблизително колко елемента ще са ви необходими. Преброихте ли? Бъдете търпеливи и започнете да очертавате и изрязвате!

Изящен начин да закриете прозорец от любопитни и да не блокирате дневната светлина
Когато фигурите са готови, трябва да подготвите прозореца: да го измиете добре и да го избършете. Пригответе и специален разтвор в бутилка със спрей: вода и няколко капки препарат за миене на съдове.
Изящен начин да закриете прозорец от любопитни и да не блокирате дневната светлина

След това започнете да лепите! Цялото действие се извършва от вътрешната страна на прозореца, тоест в стаята, а не на улицата.
Повърхността на стъклото е добре намокрена със състава от пулверизатора, това е необходимо, за да имаме възможност да преместите рисунките от филма. Залепете „стикера“ върху мократа повърхност и го поставете, както ви е необходимо. За да изгладите и да се отървете от мехурчетата, използвайте дозатор за вода, оберете излишната течност с вестник или хартиена кърпа.

Изящен начин да закриете прозорец от любопитни и да не блокирате дневната светлина
След като течността изсъхне, елементът ще стане неподвижен. Ако все пак трябва да го преместите или премахнете, използвайте сешоар. Ако е необходимо, можете също да отрежете краищата на залепения стикер с канцеларски нож, но правете това внимателно, за да не надраскате стъклото. Тези въздушни мехурчета, които не сте забелязали, могат просто да бъдат леко пробити с игла. Мехурчетата са особено видими през нощта.

Изящен начин да закриете прозорец от любопитни и да не блокирате дневната светлина
Най-добре е да отделите повече от един ден на залепването- колкото е възможно повече. Така няма да се изтощавате много и ще можете да контролирате всички етапи на работа. И ето как изглежда готовият резултат. През деня слънцето също ще украси стените ви с шарка от прозореца!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!