You are here
Home > Здраве и красота > Йога за сън: 3 упражнения, с които ще заспите като бебе

Йога за сън: 3 упражнения, с които ще заспите като бебе

Йога за сън или кои са упражненията, които ще ни пратят във вълшебния свят на Сънчо

12 през нощта е, а вие се въртите в леглото и не можете да заспите? Всяка нощ имате проблеми със съня? Опитайте с йога за сън и резултатът може и да ви изненада доста приятно. Ето и няколко прости упражнения, които ще ви пратят директно във вълшебния свят на Сънчо. При това, без да се налага да пиете различни отвари или настройки.

Всичко, от което се нуждаете, е да се отпуснете за 15 минути леглото и да направите тези три упражнения.

Йога упражнения за спокоен сън
Йога упражнения за спокоен сън

1. Дишане с диаграмата

Легнете в удобна позиция по гръб, така че книгата (или друг подобен обект) да поставите спокойно на корема. Обърнете внимание на дишането и се опитайте да вдишвате и издишвате, изпълвайки диафрагмата.  Упражнението е правилно изпълнено, ако книгата лесно се издига докато вдишвате и се спуска, когато издишате. Чрез диафрагменото дишане отпускате шията, гърдите и горната част на гърба, а такова дишане е много полезно за намаляване на стреса.

yoga 2

2. Поза пеперуда

Вземете одеяло, кърпи и възглавници, за да разположите удобно тялото си. Поставете ги под гърба и коленете, като главата е на по-високо ниво от гърдите. Свийте краката в коленете, разтворете ги настрани и поставете възглавници под всяко коляно. Отпуснете бедрата и таза на пода. Дишайте нормално в тази позиция около 5-10 минути. Основната полза от това положение е да се отпусне тялото и да се подготви нервната система за сън.

joga 3

3. Краката изправени на стената

За да извършите това упражнение, ви е необходимо да легнете по гръб и бавно да изправите краката на стената, докато не получите прав ъгъл между тях и торса. Позицията е известна още като „полусвещ“.  Ако ви е неудобно можете да приплъзнете малко бедрата от стената. Можете да поставите малка възглавница под врата, за повече удобство, ако не се чувствате комфортно. Полежете в това положение 5-10 минути и отпуснете врата, гърба и бедрата. Когато приключите с упражнението ог комплекса с йога за сън, свийте коленете и се завъртете на едната страна, за да се изправите и се отправете право към леглото.

Лека нощ!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!