You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Как да намалим сметките си за ток с 10%?

Как да намалим сметките си за ток с 10%?

Променете навиците си при консумация на електроенергия и с изненада ще установите, че сте победили дори инфлацията

Ако ви смущава мисълта за предстоящото покачване на сметките за ток, трябва да направите нещо. Решението не е да се лишавате и да прекарате следващите месеци на студено. Това, което в действителност ще ви свърши работа са малки промени в битовите ви навици. С тяхна помощ може да намалите сметките си за ток дотолкова, че да сте победили дори и инфлацията!

Ако искате да спестите 10% от парите, които давате обикновено за електричество, вземете следните мерки:

1. Ако жилищното пространство е лошо изолирано, има голяма консумация на електроенергия. Ето защо е важно да предотвратим загубата на енергия с добра дограма, тоест качествени прозорци и врати. Да, струват пари, но комфортът ви и икономиите ще изплатят вложението още на първата година.

2. Отделете пространството, в което се намирате, от това, което никой не използва, тоест не отоплявайте коридора и стълбите, защото това води до голям разход на електроенергия. Затворете вратите на коридорите и другите стаи, а ако сте пушач. Пушете на балкона, за да нямате нужда от вентилация и загуба на топлина.

3. Поставете светлоотразително фолио зад радиатора, за да насочите топлината към пространството, а не към външните стени.

4. През зимата поддържайте топлината в дома 20 градуса през деня и 18 през нощта.

Сн.Pexels

5. Когато перете дрехи или съдове, използвайте студена вода и разбира се напълнете машината докрай, т.е. не оставяйте много празно място. По този начин не само ще спестите електроенергия, но и ще бъдете по-продуктивни.

6. Винаги, когато готвите, го правете в съдове с капак и големината на котлона. По този начин можете да спестите до 10 процента от енергията.

7. Използвайте качествени LED лампи, защото те издържат много по-дълго от традиционните. Разликата е, че LED лампите издържат до 10 000 часа спрямо други, чиято продължителност на живот е около 1000 часа, а консумацията им е в пъти по-висока.

И за финал: От спестените пари направете нещо наистина специално за себе си- нещо, за което никога не може да отделите средства. Заслужили сте го!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!