You are here
Home > Cherchez la femme > Кариера > Как да преуспеем с работа от дома? (За всеки, които стартира бизнес)

Как да преуспеем с работа от дома? (За всеки, които стартира бизнес)

Мечтата на жената, която не иска да пропусне нищо от живота на децата си, е да печели от хобито си

На работещите майки не им е лесно, но тези, които искат да присъстват активно в живота на децата си, също не е лесно. Изобретателните домакини обикновено имат хоби, от което искат да печелят. Това не е лесно, но всяка от тях има шанс да го превърне в печеливш бизнес.

За да реализирате идеите си, може да потърсите вдъхновение и опора в съветите на Боб Парсън. Създателят на GoDaddy никога не е пестил мъдростта на опита си. След толкова разговори с ентусиасти е написал „16 правила, по които живея”.

Книгата му лесно може да бъде обобщена с няколко безценни съвета за успех:

1. Старайте се да стоите по-далеч от зоната си на комфорт. Хората често казват „Имам нужда от стабилност и безопасност”. Аз им отвръщам: „Стабилността е за мъртвите”

2. Не се предавайте. Рядко нещата се случват от първия път. Опитвайте отново и отново. Сменяйте подхода и гледната си точка. Ако беше лесно и просто, всеки щеше да го прави и вие нямаше да можете да се отличите.

3. Твърде вероятно е да сте точно пред успеха, когато се отказвате. Не се отчайвайте! Китайците са го казали: „Изкушението на отказа е особено силно точно преди победата!”

4. Ако нещо ви безпокои, представете си най-лошия сценарий. В сравнение с това, всичко ще бъде по-леко поносимо. Баща ми казваше „Робърт, това и да не проработи, няма да те изяде”.

Woman working at home with laptop computer

5. Отдайте се на желанието си. Вярвайте, че мисълта се материализира – каквото мислите, това ще стане.

6. Разбийте всяка голяма задача на няколко по-малки. Не се разсейвайте и ги решете веднага.

7. Не спирайте движението си напред. Инвестирайте непрекъснато в себе си под формата на уроци и усвояване на нещо полезно. Това ще ви се отплати.

8. Измислете решение бързо и го реализирайте. Генерал Шърман го е казал: „Добрият план днес е по-добър от идеалния – утре”.

9. Измервайте всичко, което е необходимо. Когато го измерите, го подобрете.

10. Всичко, което оставяте без внимание, се влошава. Ако не можете да решите проблема, обърнете внимание на това, което е пред погледа ви. Гарантирам, че проблеми няма да има.

11. Наблюдавайте вашите конкуренти, но обръщайте повече внимание на това, което правите за себе си. Всичко на разстояние изглежда съвършено. Дори и нашата Земя прилича на спокойно място, ако я погледнеш от Космоса.

12. Не си позволявайте да се плашите. Имате толкова право да печелите от работата си, колкото всички останали. При условие, че не нарушавате закона.

13. Не чакайте справедливост от живота. Животът не е справедлив. Гледайте на справедливостта като плащане за пътуване в автобуса.

14. Търсете собствени решения на проблемите си. Мъдреците на Изтока казват: „Умният човек е съветник сам на себе си”.

15. Не приемайте себе си прекалено на сериозно, не бъдете твърде взискателни към себе си. Най-малко половината от нашите постижения са резултат от късмета. Никой не е в състояние напълно да контролира живота си.

16. Винаги има причина да се усмихвате. Намерете го. В края на краищата, вие сте късметлия, че сте жив. Животът е кратък. Все повече се съгласявам с по-малкия ми брат, който винаги ми напомня: „Ние сме тук, за кратко време, ние сме тук, за да го прекараме добре.“

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!