You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Как да превърнем старата кухня в модерна: Вдъхновение, дошло от…стари тенджери

Как да превърнем старата кухня в модерна: Вдъхновение, дошло от…стари тенджери

Доказателството, че модерното е добре забравено старо може да намерите и в покъщнината на баба

„Нищо ново под слънцето” е библейска, доказано вярна мъдрост. Колкото и модерно да живеем, оказва се, че всичко вече е отдавна измислено, просто само понякога е покрито със слой прах от времето.

Вярваме, че нещата са се променили ужасно много в сравнение с годините, които сме били деца. Така е, но и не съвсем.

Рускинята Татяна, например, отдавна се чувствала оттегчена от класическото обзавеждане в кухнята си. Докато събере пари за модерна мебел с лаконичен дизайн, правела безкрайни планове и разглеждала интериорни сайтове.
kuhnya-tyurkoaz
В един прекрасен ден и се наложило да рови в кашоните, в които съхранявали стари семейни вещи. Така случайно попаднала на посуда от 1950-та, година – собственост на баба й.

Татяна с изненада установила, че били в цвят тюркоаз – истински писък на модата от последните няколко сезона. Решила да не чака повече и сама се захванала да ремонтира кухнята си.
kuhnya-tyurkoaz-4
Първо се отървала от окачените дървени шкафчета. Те и без това допълнително внушавали усещане за теснота в пространството. Окачила обикновени бели рафтове, които имали същата съвместимост като шкафовете.
kuhnya-tyurkoaz-5
Долните шкафове боядисала в цвят тюркоаз като на съдовете на баба, стените облепила с гипсокартон, а в кухнята намерила място дълбока мивка и практичен плот.
kuhnya-tyurkoaz-3
Не променила пода, защото той паснал великолепно на новия интериор на кухнята. Тя изглеждала в пъти по-просторна и светла. Татяна останала очарована от резултата и най-вече, че спестила пари от услугите на дизайнери и скъпоструващи нови мебели.
kuhnya-tyurkoaz-2

kuhnya-tyurkoaz-6
И ако се чудите какво е станало със старите тенджери на баба й – вижда се: Вече са подредени по новите рафтове и се ползват при всеки случай!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!