You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Как да променим живота си напълно за една година?

Как да променим живота си напълно за една година?

Дванадесет месечни предизвикателства ще променят напълно живота ви и ще ви направят по-здрав, щастлив и успешен човек

И вие ли искате да промените живота си? Искате да сте по-здрави, по-обичани, по-успели… Сигурно ще ни дадете десетки разумни довода, за да ни обясните, че това е невъзможно на този етап, може би, когато завършите университет, децата пораснат, намерите подходяща работа и т.н. и т.н.

За да промените живота си, всъщност не се искат сили на Атлас. Достатъчно е само да обичате предизвикателствата. От AdMe.ru ви предлагат един любопитен график със задачи, който трябва да почне да се изпълнява от началото на годината. Вярно, сега е май, във вихъра на Ретроградния Меркурий и сигурно ви тресе пролетна умора, но точно затова покажете своите тайни суперсили и започнете да отмятате задачите месец по месец:

Първи месец: Поставяйте си правилните цели

Не че не ви е по силите да направите всичко, просто досега сигурно сте си поставяли неправилно целите. Нека да променим това веднага:

Кое в действителност е най-важно за вас?
Кое от това може да се случи само по себе си?
Редуцирайте нещата така, че да определите кое от това изисква максимума от силите ви!

Втори месец: Избавете се от вредните навици

Много навици ни пречат да живеем щастливо. Отърви се от тях – трудно е, но далеч не е невъзможно. Прости примери за нещата, които ви изцеждат:

Навикът да посвещавате всичките си дни (понякога – и нощи) на работата.
Разредете домакинската работа. Къщата винаги може да блесне, но трябва да знаете, че не сте толкова заети, че да не си позволите да се отпуснете за няколко минути.
Навикът да живеете в миналото – вече не сте същите, каквито са били преди година, месец или дори само преди седмица. Растете и се променяте. Такъв е животът.
Навикът да се харесвате на всички – това е самоубийствено, точно колкото пушенето и яденето на калорийни бомби.
Нуждата всички да ни обичат и харесват – Не сте банкнота от 50 лева, започнете го!

Трети месец: Започнете да спортувате!

Пролетта е най-доброто време, за да се погрижите за тялото си, но пък когато и да почнете, няма да сгрешите. Откажете се от тези излишни килограми. Започнете с нещо просто и лесно като упражнението „планк“. Това е най-ефективният начин за укрепване на корема и да се освободите от мазнинките по талията.

10 минути на ден – толкова ви е нужно, за да промените тялото си за един месец до неузнаваемост. Като видите резултата, сами ще поискате още и по-различни!

Четвърти месец: Научете нещо ново!

Да се разберем: Никой не иска от вас да ставате гении. Искаме просто да сбъднете мечтата си. Намерете един час на ден рано сутрин или когато всички спят. Ще научите най-после как се изработват сайтове, да правите декупаж или дори – да свирите пиано (това най-добре навън). Отделно – в интернет има доволно безплатни уроци и сайтове за взаимопомощ, които ще ви направят един по-добре образован човек!

Пети месец: Научете се да общувате по-добре!

С малко книги по въпроса, като участвате в специализирани форуми или просто като излезете от зоната си на комфорт бавно, но сигурно, ще усъвършенствате умението да разговаряте. Това ще ви направи по-добри в преговорите, ще разшири кръга ви с познати и това само ще доведе до нови възможности.

Шести месец: Отървете се от излишното!

Спретнете си бърз „фън-шуй” на гардероба. Не хвърляте в контейнера, а подредете до него в кашони всички дрехи, които никога няма да сложите отново. Освободете гардероба – това ще освободи съзнанието ви, вярвайте ни!

След това прочистете сувенирите, старите записки, списания, вестници.

Като започнете да дишате по-леко, направете и „фън-шуй” на познатите си. Ако нямате смелост да го направите наяве, опитайте първо с излишеството познати в социалните мрежи! Не се чувствайте длъжни да обяснявате – имате право да общувате само с когото ви е приятно!

Промени живота си напълно за една година
Промени живота си напълно за една година

Седми месец: Заминете!

Отидете на екскурзия, пътешествие, поход или поне за уикенда, но не си стойте у дома. Ако го правите с непознати – още по-добре. Ще съберете нови впечатления, забравени емоции, а може и да срещнете нови приятели.

Осми месец: Месец на доброто

Правете нещо хубаво, без да се афиширате, през целия месец. Ако сторите нещо мило анонимно, независимо колко мъничко, ще почувствате живителната сила на доброто. Нахранете куче, зарадвайте бездомник, направете дарение – ще направите

Девети месец: Творете!

Вече знаете повече, имате нови познати и със сигурност – идеи и вдъхновение. Възползвайте се от тези безценни подаръци на съдбата и се превърнете в творец. Използвайте природните дарове за апликации, „направи си сам”-неща за дома или се заемете с класическо ръкотворство.

Десети месец: Научете език!

Прост разговорник, онлайн курсове или такива в школа са още един повод да разчупите ежедневието си. В края на месеца няма да пишете есета, но пък ще знаете как да си поръчате закуска, как да вземете такси и да се настаните в хотел.

Единадесети месец: Експериментирайте в кухнята!

В книгите и сайтовете има такъв океан от информация, че няма нужда да страхувате за финансите на семейството. Винаги може да намерите проста, евтина и бърза рецепта, която да научите. Ще изненадате близките си и ще разнообразите менюто им.

Дванадесети месец: Време е за поздравления!

Ако сте били коректни и изпълнителни по отношение на списъка със задачи, е време да ви поздравим! Вече имате прекрасна фигура, страхотно самочувствие, качествени и нови приятели и дори умения на шеф-готвач! Не забравяйте да спазвате предизвикателството и през следващата година!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!