You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Как да си направим хербарий за летния проект: 5 необичайни идеи от Instagram

Как да си направим хербарий за летния проект: 5 необичайни идеи от Instagram

Дори хербариите днес не са „като едно време“…просто могат да бъдат още по-хубави

Всяка година с настъпването на есента и началото на учебните занятия животът на родителите на по-малките ученици придобива характер на вълнуващо приключение. Децата се сещат, че имат да правят хербарий за летен проект неделя вечер или дори 15 минути преди да напуснат къщата. За да не ви атакуват неочаквано с „госпожата каза, че през лятото….“, най-добре е да приготвите от сега хербарий и то по начин, който ще впечатли дори учителка с 40-годишен стаж!

Листата и цветята за класически хербарий могат да бъдат изсушени по няколко начина:

студен, когато листата и цветята се поставят между две страници от книга или салфетки, които се поставят под преса за около седмица;

горещ, когато листата и цветята се поставят между два листа хартия и се гладят без пара. Можете също така да изсушите всичко със сешоар;

по естествен начин можете да изсушите растенията, като ги окачите за резниците или просто внимателно ги разпръснете върху абсорбираща хартия, целият процес ще отнеме две до три седмици.

Ако решите да направите хербарий от много тънки растения, които трудно ще залепите, опитайте такъв елегантен и прост метод за закрепване като тънка лента или лист хартия с името на растението.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Il est un air (@il_est_un_air)

Друга интересна идея за хербарий е да подредите аранжировка от цветя и листа и да я поставите в рамка. В този случай листата не трябва да се залепват твърде внимателно, достатъчно е да ги фиксирате малко с твърдо лепило и да ги поставите под стъкло, като плътно притискате хартията с растенията с дебел лист картон от задната страна.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Alina Decor Shop (@alinadecorshop)

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от @ditesleaveclesmains

Също така страхотна идея би била композиция от пшеничени класове или лавандулови съцветия под формата на сърце върху тонирана хартия.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от L’air d’une fleur (@lairdunefleur)

Или, например, цветя и билки могат да бъдат ламинирани и да направите красиви разделители за книги.

Екстравагантна алтернатива на хербария е съхранението на цветове с помощта на глицерин. За да направите това, разредете глицерина с топла вода в съотношение 1: 2 и изсипете върху свежи цветя, предварително поставени в красиви съдове.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от WA MOGA 29 (@wamoga29_)

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!