You are here
Home > Здраве и красота > Как да станем по-високи и да променим стойката си за седмица? (Да, възможно е)

Как да станем по-високи и да променим стойката си за седмица? (Да, възможно е)

Човек расте до 25-та си година, но с подходящи упражнения и стойка може да добави няколко ценни милиметра височина

Алис Робинсън от Англия опитала няколко популярни техники и успяла да „порасне“ с 1,5 сантиметра за една седмица. Тя разтегнала гръбначния стълб и повлияла на интервертебралния диск с 1-2 мм. Правилната поза също може да добави някой сантиметър на височина.

Как е възможно?

Всъщност, вие ставате по-високи, докато спите. Честно! Дори и 10-минутно лежане по гръб добавя 5 мм височина. Това се случва поради „скъсяването“ на гръбначния стълб през деня и неговото връщане в нормалните размери, когато сте заспали. Можете да „увеличите трайно“ височината си с някои упражнения. Въпреки това, ако сте минали годините за растеж според учебниците (над 25) няма да получите удивителни резултати.

Колоездене

Как да стана по висок упражнения
За да пораснете докато карате велосипед, нагласете седалката високо, така че да трябва да протегнете крака, за да докоснете педалите. Все пак твърде висока, тъй като може да повредите коленете.

Висене на лост

Това е лесно упражнение. Не трябва да правите нищо, само да висите дълго, колкото можете, и с всеки изминал ден постепенно увеличавайте времето. Това упражнение помага за укрепване на мускулите на корема и гърба.

Стоене на свещ

В тази поза протегнете краката нагоре, колкото можете. Важно е тялото ви да е под прав ъгъл и внимавайте да не ви „паднат“ краката, защото можете да се нараните.

Правете упражнението „кобра“

Как да стана по висок упражнения
Освен, че е отлично за гръбнака, това упражнение ще ви разтегне гърба, корема, гърба на бедрата и седалището.

Сгъване

Когато правите това упражнение дръжте краката изправени и се опитайте да докоснете краката си. Започнете внимателно и постепенно увеличавайте интензитета и броя на сгъване.

Скачайте

Можете да скачате на въже, да играете баскетбол, или просто да правите подскоци на място. Тези упражнения ще ви помогнат да укрепите костите и мускулите, а с течение на времето и ще се издължите.

Направете мост

Това просто упражнение укрепва долната част на гърба и укрепва мускулите на корема и бедрата.

Плувайте

Плуването е най-доброто упражнение в този списък. Във водата тежестта на интервертебралните дискове и костите е много малка, а вашите стави получават по-голяма гъвкавост. Това прави увеличаването на височината ви значително по-лесно.

Какво трябва да имате предвид?

Някои други фактори, които влияят на височина:

Диетата
Сънят

За да станете по-високи, трябва да въвеждате по-голямо количество калций, желязо, витамин D и други елементи и витамини, които са необходими на организма за нормалното функциониране. Трябва да спите върху твърда повърхност, най-добре на ортопедичен матрак и възглавница. Всяка от тези упражнения ще ви помогне да добавите някой сантиметър на височина, както и за правилната стойка на тялото.

loading...

2 thoughts on “Как да станем по-високи и да променим стойката си за седмица? (Да, възможно е)

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!