You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Как да възпитаме самостоятелно дете? (12 трика на изобретателни родители)

Как да възпитаме самостоятелно дете? (12 трика на изобретателни родители)

Възпитанието на самостоятелно дете – адекватно към живота, не е задача, която изисква десетилетия

Самостоятелни деца – това е мечтата на всеки родител, особено на тези, които пощуряват от безкрайното ходене до детската градина и обратно, дебнене дали са измити очи, уши, зъби, как и дали са се облекли хлапетата и т.н., и т.н.

Проблемът става двоен, когато децата са две или родителите са намерили начин да съвместяват работата с отглеждането им. От руският сайт AdMe.ru обаче са намерили повече от интригуващ начин да ви помогнат – и то така, че да бъде забавно и за децата:

1.Без локви навсякъде
trik-1
Докато открият стационарните забавления, децата обожават преследването на балони. За да си спестите мърморенето и чистенето на локвите вода из целия дом, го накарайте да стоят на едно място. Лесно е – направете го предизвикателство и част от играта!

2. Без петна от сладолед
trik-2
Имате сладолед, имате доволно дете. Ако искаме и вие да сте доволни, просто направете така, че да нямате повод за напрежение. Надеждна поставка на клечката – и проблемът ви е решен!

3. Железен режим
trik-3
Вие не сте старши, а родител! За да сте сигурни, че ще успеете с всички задачи, особено, докато научите децата да познават часа, превърнете часовника в част от играта.

4. Чистенето е страхотно
trik-4
Независимо дали ще правите уборка или искате подредени на едно място играчки – решението е винаги едно и също. Провокирайте в момчето нападателя и работата ви е наполовина свършена!

5. Не бъркайте ключовете
trik-5
По-голямото дете, което няма да загуби ключовете за пощенската кутия, апартамента и мазето, също има безценно време. Уважете го като улесните търсенето им.

6. Ляво и дясно
trik-6
Всяка сутрин преди детската градина детето преживява първото голямо напрежение – Направих ли го добре, ще ми се карат ли, кое беше ляво?

Няма нужда от подобна емоция. Да различиш обувките всъщност е забавна задача!

7. Как се държи химикал?
trik-7
Проблемите и на предучилищната възраст са сериозни. Да се научиш да държиш правилно писалка е просто…като да намачкаш топче хартия.

8. Не блъскай врататааа!
trik-8
Вместо да се провиквате на всяко влизане и излизане, просто залепете тиксо на бравата.

9. Колко тоалетна хартия е необходима?
trik-9
За да предадете ценния урок за пестенето и разхищението като запазите нуждата от уединение на детето, поставете ясен знак колко точно тоалетна хартия му е нужна.

10. Кога са измити зъбите?
trik-10
„До колко да броя?” и „Пак не си измил зъбите като хората!” – за да си спестите този дразнещ и за двете страни диалог, просто поставете точен хронометър.

11. За да не се загуби в мола
trik-11
Може да не е спокойно „като едно време”, но може да отгледате свободна душа и когато се погрижите за безопасността му. Научете го кой точно е охраната и да не говори с други непознати и го пуснете да разглежда наоколо.

12. Не мърдай от тук
trik-12
В по-малкия град може да опитате и играта „Не мърдай!”. Сложете ярък стикер и му кажете, че не трябва да се отлепя от него. Може да опитате да му дадете и играчка за сглобяване, докато плащате тока, водата и телефона.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!