You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Как да възпиташ джентълмен? (Безценните съвети на един самотен родител)

Как да възпиташ джентълмен? (Безценните съвети на един самотен родител)

Драмите в живота на една самотна майка й послужиха като основа, на която да стъпи като мъдър родител

„Възпитанието не е спринт, а маратон”, „За да се възпита едно дете, е нужно цяло село”…Чували сте куп верни описания за това колко е сложна задачата на всеки родител. А сега си представете какви исполински сили са нужни, ако сам в това – много млад, имаш две малки деца и перспективите пред теб не са блестящи…Тооочно така!

Мъдростта обаче не е присъща само на възрастта. Горчивият опит и страховете са безценни учители, особено, ако носиш любов сърцето. Една 22-годишна майка трябва да започне да пише книги как се възпитават момчета и как можеш да направиш от тях съвършени джентълмени.
polin-nicole
Никол Полин е млада, малтретирана от бившия си любим и самотен родител на две деца – 6-годишният Лайл и бебе-момиченце. Никак не й е лесно, но тя с основание се гордее с прекрасния си син, който не знае таблицата за умножение, но е истинска отмяна в тежкото бреме на домакинството.

Уменията на Лайл са документирани в социалните мрежи, където постовете на майка му вече се радват на истински вирусен ефект – споделят се и се харесват от милиони.

Никол ги впечатли със снимките на детето си и посланието към тях:
vazpitanie
„Аз уча сина ми да готви и да изпълнява домашни задължения. Защо? Защото домашната работа не е само за жени. Защото един ден може би ще бъде ерген, който живее сам и ще знае да си изпере дрехите и който няма да яде всяка вечер навън. Защото един ден може би ще иска да впечатли скъп човек със специалитет, направен със собствените си ръце. Защото един ден, когато ще има деца и съпруга, ще трябва да помага у дома.

Защото живея с поколение от хора, които се оплакват, че училището не ни учи как да готвим, да перем, да връзваме вратовръзка или да си плащаме данъците. Защото ученето на сина ми как да прави всички тези неща и да бъде отговорен член на обществото – в дома и извън него, започва от мен.

Защото е добре да оставите детето да бъде дете, но същевременно трябва да го научите на житейски уроци. Синът ми никога няма да бъде твърде „мъжествен“, за да готви или да изпълнява домашните задължения. Той ще бъде тип мъж, който може да влезе у дома, след като смени гума на колата, за да провери как е печеното. Който ще може да си сложи мръсните дрехи в коша за пране и да коси тревата.

Не забравяйте, родители, съпруг, който смята, че не трябва да готви или да помага в дома е бил момче, което не е било възпитано по-добре.“

Лайл след като си е свършил работата
Лайл след като си е свършил работата

Никол е звезда в социалните мрежи от началото на тази календарна година. Тогава публикува снимка, на която Лайл плаща сметката в ресторанта. Към нея тя публикува първия си впечатляващ пост:
vazpitanie-3
Веднъж месечно моя 6-годишен син ме води на вечеря. Той ми отваря вратата, държи стола, за да седна, говори за това как е прекарал деня му и ме пита за това как е минал моя, плаща сметката с пари, които е спечелил извършвайки домашни задължения, дори и оставя бакшиш на сервитьора / сервитьорката.

По този начин, аз го уча как трябва да се отнася към дама и как да я заведе на истински среща, как да покаже, че уважава жената, която обича (засега това е мама).

Оставяме настрана нашия телефон и iPad-ите (с изключение на снимането на тази снимка) и седим и си говорим за това за нещата, които искаме да направим.

Уча го на добри обноски на масата и че е некултурно да се взира в телефона, докато е на среща с майка си или с някой друг. Той учи за стойността на парите и как да ги разпределя. Учи математика, докато събираме колко струва това, което искаме да поръчаме и винаги се опитваме да отдели 15% от сумата за бакшиш.

Да, той е малък, но аз вярвам, че това е нещо, което трябва да научи сега. Никога не е твърде рано, за да научиш твоето дете как да показва уважение към другите, особено към жените. Като жена, която е била тормозена и третирана като боклук в миналото, много е важно за мен да науча моя син как да показва уважение. В днешно време, много мъже не знаят как да се отнасят към жена или как да заведат на среща.

Хубаво е, че знам, че синът ми няма да бъде един от тях.”
vazpitanie-4

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!