You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Как насилниците избират жертвите си? (Правила за безопасност)

Как насилниците избират жертвите си? (Правила за безопасност)

Спасете се от кошмара на насилието – не се превръщайте в потенциална жертва

Както насилниците избират жертвите си? Разказ от първо лице на тези, които съсипаха живота на много жени!

Анализирайте поведението си: Прости правила за безопасност ще ви помогнат да се предотврати навреме престъплението, което ще ви превърне в жертва!

Осъдени изнасилвачи с присъди бяха попитани по какви критерии „избират” потенциалната си жертва. Отговорите бяха наистина смущаващи – някои факти, които ни шокираха:

1. Първото нещо, което привлича вниманието на насилника е прическата. Те обичат да преследват жени с опашки, кокове или всяка друга коса, която може да се хване.

2. Второто нещо, което грабва вниманието на изнасилвача – е облеклото. Той напада тази, чиито дрехи лесно ще разкъса. Не рядко носят и остри предмети за целта.

3. Изненадват жените, често заети с телефоните си, съдържанието на чантите или вглъбени в залепените афиши или вестници. Използват разсеяността им, за да не могат да реагират.

4. Жените се нападат предимно на паркинги на супермаркети, офиси и обществени тоалетни.

5. Обикновено ги завличат там, където няма да ги „безпокоят”.

6. Ако по някакъв начин жертвите се борят и защитават, има надежда нападателите да се откажат, тъй като бързо ще осъзнаят, че можете да привлече нежелано внимание и „укротяването” отнема много време. Повечето момичета не го правят, защото те се страхуват,очакват милост и най-вече са в шок.

7. Тези престъпници разказаха, че не биха атакували една жена с чадър или всеки друг предмет, който може да се използва за самозащита.

Ако се намирате в ситуация, която ви държи в напрежение:

Женската интуиция усеща опасността. Не губете време, а действайте хитро!

1. Ако някой ви преследва, обърнете се към него! Попитайте колко е часът или нещо за времето. Те разбират, че по-лесно ще ги разпознаят при разпознаването и няма да са толкова смели.

2. Ако някой ви посегне, окажете съпротива с ръцете си и закрещете: „Спри!“. Много изнасилвачи признават, че се страхуват от жената, която оказва съпротива. Не забравяйте! Те търсят лесна плячка.

3. Ако носите лютив спрей, можете да изплашите насилника, като го предупредите за това с бутилка пред лицето му.

4. Ако някой ви атакува, малко вероятно е да сте в състояние да спечелите със сила, но с хитрост – напълно. Ако ви хване отзад, опитайте да ударите нападателя в района между мишницата и лакътя, или вътрешната част на бедрото. Ударете с цялата си сила в тези места. Това наистина боли!

5. След първия шок целта ви е слабините на нападателя. Този удар е наистина болезнен. Може да си мислите, че така ще го разярите, но в действителност, изнасилвачите търсят плячка, която не оказва съпротива. Ето защо, създаването на проблеми може да ви спаси.

6. Когато нападателят вече протяга ръцете си, хванете пръстите му и ги изкривете, доколкото е възможно.

7. Знаете си – не се прибирайте сами по тъмно. При възможност, вземете си придружител. Нападателите не знаят дали това е случаен познат или стар приятел – това е просто препятствие за тях!

Ако забележите странно поведение – вярвайте на инстинктите си. Може да се чувствате малко нелепо в тази ситуация, но това е много по-добре, ако човекът наистина се окаже опасен човек.

1. В таекуондото се счита за най-болезнено да удариш с лакътя. Ето защо, ако сте достатъчно близо, удряйте и да не ви пука!

2. Ако нападателят ви поиска портфейла или чантата, не му ги давайте в ръка! Хвърлете ги и като тръгне да ги вземе, бягайте през глава!

3. Опасен женски навик е да си стоиш в колата и да проверяваш съобщения или график. Това е безобидно развлечение, но върши страхотна работа за нападателите!

Виждали сте по филмите как престъпниците сядат зад шофьорите и с пистолет в ръка ги заплашват да тръгнат. Животът не е кино, но това е твърде вероятна възможност особено в някой паркинг в мол!

Може да звучи параноично, но си е съвсем благоразумно да огледате хубаво съседните коли преди да се настаните в своята. Огледайте дори зад седалката ви, ако шофирате. Някой лесно може да се скрие там!

Ако паркингът е пуст, а там се мотае само някакъв странен образ, по-добре се върнете в магазина или офиса или повикайте придружител.
Правила за безопасност срещу насилие
1. Използвайте асансьор, вместо стълби – не е добре за тонуса ви, но е безопасно в големи пусти сгради.

2. Ако нападателят носи оръжие, но не ви държи, бягайте! Едва 4 на 100 наистина стрелят и то само за да ви ранят. По-добре ранена, отколкото мъртва или насилена!

3. Запазете съчувствието си за благотворителни каузи, деца в нужда или хора в наистина безпомощно състояние. Не са малко жените, които са пострадали от чаровни, но накуцващи мъже или такива с гипсирана, на пръв поглед, ръка!

Споделете това с приятелки. На света има твърде много агресия и насилници. Това, което научихте може да спаси нечий живот!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!