You are here
Home > Cherchez la femme > Кариера > Как се става победител в живота? (Съветите на един препатил богаташ)

Как се става победител в живота? (Съветите на един препатил богаташ)

Успехът изисква усилие и постоянство, които трябва да полагате с любов и силна вярва в мечтите си

Известен милионер Бодо Шафер твърди, че всеки е в състояние да промени живота си. Победителите са хора, които живеят интензивно и ярко. Те се ръководят от собствените си закони, които показват пътя към щастието. Той изведе 30 основни принципа, които са помогнали на него, а и на хиляди други да бъдат по-добри и да се научат как да се преведат мечтите си.

1. Вземете решение

Растежът и всяка промяна винаги започва с решение. Човек се страхува да напусне своята зона на комфорт и да се сблъска с нещо непознато. Този ход обаче ни дава възможност за растеж. Невъзможно е да се борим за мечтите си, продължавайки да се държим за миналото.

2. Постоянно се учете и развивайте

Колкото повече научаваме, толкова по-свободни ставаме. Ако ние спрем да растем и да се учим, животът е празен и безсмислен. Трябва постоянно да четем книги, да си водим дневник, да се записваме в семинари и да контактуваме с хора, които могат да ни научат на нещо.

3. Имайте съзнателен подход към всеки един ден

Трябва да разберем, че всеки миг от живота ни е безценен дар. Повечето от тези подаръци ние оставяме без надзор, защото сме заети с „по-важни“ неща. Не е задължително през цялото време да правим нещо. Понякога просто трябва да живеем пълноценно.

4. Фокусирайте се върху дейности за генериране на доходи

Във всеки работа, има няколко основни задачи, от които в крайна сметка зависи от големината на доходите ви. Върху нея трябва да се концентрира. Победителите не се различават по това, че са изключително добри в решаване на сложни проблеми, а че правят простите неща идеално.

5. Станете личност

За да се гарантира, че животът ни ще се промени към по-добро, ние първо трябва да променим себе си. Предварително трябва да се запитаме дали ставаме за определена дейност. Ще станем победител, когато сме наясно за какво сме направени. Най-важното е да не спирате да работите върху това.

6. Действайте!

В света на много хора, които живеят и работят под потенциала си, защото не са се решили на действие. Знанието е само потенциална енергия. Много от проблемите и трудностите, ще изчезне от само себе си, веднага след като сте започнали да работите върху тях. Има само един критерий за сериозността на намеренията ни. Това са нашите действия.

7. Възползвайте се правилно от стреса

Всички са съгласни, че стресът е вреден за здравето. Но това не е вярно. Всичко зависи от силата на стреса и нашата способност да го контролираме. Най-важното правило – ние трябва да се съсредоточи изцяло върху това, което правим в момента.

8. Научете се как да преодолеете трудностите

Животът е като стълба. Всеки от етапите са свързани с трудности. Ако не ги преодолеем, ние не можем да се издигнем по-горе. Ние можем да ги възприемаме като препятствия, но и като стъпка към следващия етап. Или ще се откажем, или ще станем по-силни.

9. Не изобретявайте колелото отново

Най-доброто училище – това е имитацията. Използвайте опита на другите, а не се опитвайте да научите всичко сами. Имитацията може да бъде полезна в много области на живота. Композитори са съществували преди Моцарт, и той научил много от тях. Това не му пречи да създава шедьоври от музика.

10. Наберете инерция

Стоящият на място влак не може да мине и сантиметър, а движещият се с пълна пара не може да бъда спрян и от стена. В началото на всяка дейност трябва да „натиснете газта”, докато наберете инерция. Успехът ще дойде сам по време на движението.

11. Мечтайте и преследвайте мечтите си

Нашите мечти и цели, представляват един вид магнит, който привлича всички и всичко, което ни доближава до изпълнението им. Въпреки това не стига само да мечтаете малко от време на време. Ние трябва да се концентрираме всичките си мисли за тази цел и да се избегне всякаква сянка на съмнение, че това ще бъде постигнато.

12. Следете здравето си

Здравето – това не е просто отсъствие на болест. Тя също е висок тонус, енергия, качество на живот и радост от живота. Необходимо е да се обърне внимание на това, което ядем, пием и колко често сме в движение. Всички крайности са вредни. Имаме нужда от балансиран и разумен начин на живот.

13. Не се страхувайте от критики

Не може да угодите на всички. Грешки винаги ще се появят, а критиките са неизбежни. Трябва да ги приемем като инструмент за собственото си развитие и обучение. Единственият начин да се избегне това – е да не правите нищо.

14. Свършете работата си на 110%

Възможността за ефективен растеж лежи в „допълнителния“ опит, когато силите са напълно изчезнали. Десет процента допълнителни усилия е цялата разлика между успеха и посредствеността. Да направите нещо повече от това, което се очаква, трябва да ви бъде навик.
Как да успея

15. Използване на проблема като стимул за растеж

Животът не ни наказва, а ни и възпитава. Благодарение на проблемите си ние показваме най-добрите си качества. Те не ни дават да се задоволяваме с останките, а да реализираме своя потенциал, правят ни активни и творци.

17. Поставете си голяма цел

Истинската стойност на целта е в нашето развитие в процеса на постигането й. Колкото по-висока е тя, толкова повече ще трябва да пораснем, за да я постигнем, толкова по-интересно ще бъде по пътя ни. Докато искаме от живота най-доброто, можем да станем само по-добри хора.

18. Дайте на хората това, което те се нуждаят

Ако си задавате въпроса, какво е най-необходимо на хората, най-точен отговор би бил, може би, любов. Тя опростява всички взаимоотношения с другите, както нищо друго. Тя е мощна сила. Искрен интерес, обич, одобрение и подкрепа може да направи чудеса.

19. Не позволявайте да се разсейва от работата

За да успеем, трябва да фокусираме цялата енергия и усилия в едно нещо. За мнозина това е трудно, защото винаги с нещо се разсейват. Ние търсим извинения за леността си. Ние не трябва да забравяме, че искаме уважение и признание, не състрадание.

20. Бъдете пример

За да имат тежест нашите думи, трябва да действаме по начин, който да им отговаря. За да запалим някого, ние трябва да изгорим. Ако искаме да слушат думите ни, ние трябва не само да говорим, но и да направим нещо.

21. Започнете всички важни неща, възможно най-скоро

Едно важно правило: в рамките на 72 часа от решението, трябва да се вземат определени конкретни действия. В противен случай, твърде вероятно е никога да не осъществим плана си.

22. Поемете на отговорност

Ние сме склонни да прехвърляме вината и отговорността на други. По този начин им даваме власт над живота ни. Но зависи от нас дали мечтите ни ще се сбъдват. Ако упорито показваме покажем воля и решителност, хората и пречките ще стават по-слаби и един ден ще изчезват.

23. Научете се как да се справяте със страховете си

За това има два начина. Първият – благодарете. Когато си спомним, нещата, за които сме благодарни на живота, страхът се отдалечава. И втората – стремеж към целта. В крайна сметка, ако не предприемем нищо, страхът ще стегне обръча си по-силно.

24. Фокусирайте се върху силните си страни

Всеки от нас има силни и слаби страни. Много хора обръщат внимание само на техните слабости и смятат, че са причина за всички неуспехи. Добрата новина е, че слабостите нямат абсолютно никаква стойност за успеха. Най-хубавият розов храст не е този, който има по-малко тръни, а този, на който расте най-красивия цвят. Успешни ни правят не недостатъците, с които се справяме, а нашите предимства.

25. Научете се да давате и да прощавате

Ако искате животът да ви награди с доброта, бъдете готови да дадете добро на другите. Прошката е най-висшата форма на способността да дадеш. Това е ключът към духовното развитие на човека. Бъдете готови да простите на всички и грешките, и глупостта им.

26. Разумно използвайте парите си

Правилно е да харчим по-малко, отколкото печелим. Съвсем не се нуждаем от всичко, което искаме. Ако се научим да се справяме с финансите, тогава животът ни ще се подобри на качествено по-добро ниво.

27. Търпеливо поставете своята база

Дългосрочният успех не се постига за няколко дни. Нищо наистина стойностно не може да бъде създадено за няколко дни, седмици или месеци. Най-голям успех се постига с възможно най-стабилната основа. Поради това е необходимо да бъдете търпеливи и да градите бъдещето си тухла по тухла.

28. Обградете се с положителни примери

Нищо няма толкова силно влияние върху нашия живот, колкото хората, които ни заобикалят. Ние попиваме от тях много повече, отколкото може би си мислите. Нашият мозък съхранява всичко, което възприемаме, най-вече подсъзнателно. Ако ние се обграждаме с победители, ние също ще продължим да растем и ще се развиваме.

29. Превърнете недоволство в стимул за растеж

Удовлетворението е много опасно нещо, то генерира мързел и безразличие. Човекът, когато е напълно доволен от себе си, спира да расте. Той няма желание да работи и напредъкът му спира. Ние трябва да сме благодарни за това, което имаме, но винаги да искаме повече.

30. Бъдете орел, не патица.

Как да различим орелът от патицата? Патиците крякат, орлите – не. Патиците са песимисти, орли – оптимисти. Патиците търсят оправдания, Орлите се търсят решения. Патиците се очаква, че ще ги хранят, орлите поемат отговорност за себе си и намират това, от което те се нуждаят. Нагласата в живота „да крякаш” не води до добро.

Какво е животното на вашия герб?

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!

Ползвайки нашия сайт вие приемате и се съгласявате с правилата за неговото използване и информацията, която системата получава за вас Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close