You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Какво се крие в детската рисунка? (Нещата, които не смее да изрече на глас)

Какво се крие в детската рисунка? (Нещата, които не смее да изрече на глас)

Една детска рисунка може да каже доста повече за вътрешния му свят, отколкото думите

Децата трудно изразяват емоциите си с думи, но много по-лесно ги пресъздават с помощта на творчеството – ето защо една рисунка може да е особено показателна. Всеки родител би следвало да обръща внимание на това, което излиза от ръцете на малкото същество. Тези послания съвсем не са за подценяване. woman-onthe-top.net ви предлага кратък списък за ориентиране в дебрите на детското подсъзнание:

Една обикновена детска рисунка крие много тайни
Една обикновена детска рисунка крие много тайни

Размерът на персонажите

Несъмнено е важен, тъй като малчуганите приемат някои членове на семейството за авторитети, и именно тях изобразяват често върху рисунка, като ги представят по-големи и внушителни. Ако таткото примерно все е в командировка или работи в чужбина, той може да липсва въобще, или да е малка фигурата му. Любимите хора децата рисуват по-цветни и по-детайлни. Към когото то е най-привързано, обикновено го държи за ръка на картината. Ако братчето или сестричето са пропуснати, помислете защо, тъй като е вероятно да става дума за ревност.

Проблемни семейства

Ако е налице конфликт между майката и бащата, или е намесен трети човек във връзката, детето ще го отрази подобаващо. Няма как да не забележите, ако изведнъж то започне да използва тъмни краски, да набляга върху гъстите и надвиснали облаци, а семейството да не е заедно на рисунките му.

Щастливите деца

Тяхната рисунка е слънчева, приятна за окото, пълна със зеленина, цветя и усмивки. И нещо много важно – в такива случаи детето се изобразява с вдигнати ръце, а около него има природа и евентуално къща (символ на родния дом и уюта в него).

Рисуването се препоръчва от психолозите, защото стимулира въображението, развива мисълта и концентрацията. Удачно е да му връчите моливите още, когато започне да държи само приборите си.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!